Expo in de Universiteitsbibliotheek

Te Gek!? Ik trap gewoon door

18.04.2017 - 16.05.2017

M-Museum Leuven en het Dr. Guislain museum Gent organiseren, samen met conceptueel kunstenaar Sven unik-ID deze tentoonstelling in het kader van de campagne Te Gek!?

Voor Ik trap gewoon door engageren bekende kunstenaars zich om in dialoog te gaan met mensen met psychosegevoeligheid. Uit deze ontmoetingen ontstaat er telkens een kunstwerk dat het verhaal van de persoon met psychosegevoeligheid vertelt en dat ervoor zorgt dat de samenleving een beeld kan vormen van psychose.

Niemand minder dan Panamarenko neemt het voortouw en ook volgende kunstenaars zegden hun deelname toe: Naima Aouni, Jef Bertels, Lieve Blancquaert, Berlinde De Bruyckere, Rick de Leeuw, Kobe Desramaults, Ilke De Vries, Griet Dobbels, Pieter Embrechts, Sophie Nys, Peter Rogiers, Stefan Serneels, Ief Spincemaille, Lize Spit, Piet Stockmans, Luc Tuymans, Wim Vandekeybus, Gijs Vanhee, Koen Vanmechelen, Willem Vermandere, Katrien Vermeire, Johannes Verschaeve, Raf Walschaerts en Marina Yee.

Het resultaat van dit artistieke proces is te zien in de Universiteitsbibliotheek Leuven, het Museum Dr. Guislain te Gent en het ModeMuseum Antwerpen. De kunstwerken worden verdeeld over deze drie locaties. Op 18 mei om 19u30 worden de werken geveild in het Museum Dr. Guislain door het Internationale veilinghuis Christie's.

I.s.m. Dienst Kunst & Erfgoed KU Leuven

Praktisch

Ma - do: 09:00 - 20:00

Vr: 09:00 - 19:00

Za - zo: 10:00 - 17:00
 

Leuven: Universiteitsbibliotheek, Ladeuzeplein, 3000 Leuven
Gent: Museum Dr. Guislain, Jozef Guislainstraat 43, 9000 Gent
Antwerpen: ModeMuseum Provincie Antwerpen, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen

 

Rondleidingen

Groepsbezoek in de Universiteitsbibliotheek

Te Gek!? Ik trap gewoon door

M-cenassen & M-bassadeurs Goud en Zilver

VIP-rondleiding Te Gek!? Ik trap gewoon door