Duik in de collectie | Guy Mees

18.03 | Duik in de collectie

Guy Mees

18.03.2021
Ik kijk mee!

Het is een cliché om te zeggen dat M meer is dan een museum. De veelheid van M tonen, dat zullen we voor een ander moment houden. In deze lezing nemen Eveline De Wilde, Collectiebeheerder Hedendaagse kunst bij M en Phillip Van den Bossche, onafhankelijk curator en onderzoeker, je mee in onze collectie. De collectie van M bestaat uit meer dan 52.000 stukken waaronder heel wat hedendaagse kunstschatten uit collecties die we beheren voor oa. Cera en de Vlaamse Gemeenschap.

 

Deze lezing vond plaats op donderdag 18.03 om 20:00. Geen nood, hieronder kan je de opname herbekijken. 

In de collectie van Cera zitten verschillende werken en ensembles van klinkende namen uit de Belgische hedendaagse kunst. Denk maar aan Ann Veronica Janssens, Lili Dujourie, David Claerbout, Philippe Van Snick, Honoré d’O en vele anderen.

Eveline en Phillip zetten de spotlight op Guy Mees. Guy Mees (1935-2003) was een multimediaal beeldend kunstenaar die een belangrijke rol gespeeld heeft binnen de Belgische kunsten in de tweede helft van de 20e eeuw. Kant, papier, video, neonlichten, foto’s … Guy Mees zette uiteenlopende materialen en technieken in om ruimte, ruimtelijkheid en onze plaats daarin te onderzoeken. Dat deed hij binnen een speelse en vaak poëtische beeldtaal, in een oeuvre dat meer dan 40 jaar besloeg.

De laatste jaren is er veel aandacht voor het oeuvre van Guy Mees. In 2012 bracht M een focuspresentatie met werk van hem uit de collectie. In 2018-2019 was er een overzichtstentoonstelling over zijn oeuvre bij Mu.ZEE

 

De verzameling werken van zijn hand in de Cera-collectie is divers en representatief voor zijn oeuvre; met andere woorden: de ideale verzameling om Mees’ oeuvre beter te leren kennen.

Deze lezing vond plaats op donderdag 18.03 om 20:00. Geen nood, hieronder kan je de opname herbekijken. 

Op zoek naar meer?

11.03 | Moving Henry

De restauratie van het praalgraf van Hendrik I

26.04 - 29.04 | Meer Man Mag!

Op de hoogte blijven van alle Denkvoeractiviteiten?

Schrijf je dan in op de nieuwsbrief.