Ecce Homo. Zie daar de mens

Ecce Homo. Zie daar de mens

Lieve Blancquaert

10.06.2016 - 17.01.2017

De krassen op de ziel

Lijden is van alle tijden. Enkel de beeldvorming verandert. Fotografe en documentairemaakster Lieve Blancquaert (°1963, Gent) zoekt aansluiting bij de eeuwenoude traditie om het lijden te verbeelden. Ze liet zich inspireren door de M-collectie en plaatst haar eigen beelden er middenin. Zo ontstaat er een interessante wisselwerking tussen haar werk en de eeuwenoude collectiestukken van M. 

 

Een video over een vrouw die haar kind verloor in de oorlog, een fotoreeks op een spoedafdeling, een triptiek van een gezin in een vluchtelingenkamp of beelden die armoede belichten, gaan in dialoog met piëta’s en kruisafnames.

 

Curatoren: Marjan Debaene & Peter Carpreau

Die anders zo bevroren en afwezig voor zich uitstarende madonna’s stonden ineens dichterbij. Ze leken wakker, en haast van vlees en bloed. Christiaan Weijts, De Groene Amsterdammer

Edities

LIEVE BLACQUAERT | ECCE HOMO
2016
Digitale print op barietpapier, map met gouden opdruk
Oplage van 250
17,4 x 26 cm
Per verkocht portret gaat er €5 naar Minor-Ndako


€60.00

Lieve Blancquaert

Lieve Blancquaert

Bio

Lieve Blancquaert

Bio

Lieve Blancquaert (°1963, Gent) is een Belgisch fotografe en documentairemaker. Ze studeerde Kunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Doorheen haar carrière heeft Blancquaert voornamelijk naam verworven door haar krachtige portretfoto’s. ‘Birth Day’ en ‘Wedding Day’ zijn enkele van haar bekende projecten.