Cécile B. Evans

Cécile B. Evans

11.06.2017 - 19.11.2017

Sprung a Leak

Robots A-plot, B-plot en C-plot worden overspoeld met informatie van het digitale systeem rondom hen. Zo ontdekken we Liberty, een digitaal geanimeerde beauty blogster waar iedereen (en vooral robothond C-plot) verliefd op is. Samen met robots A-plot en B-plot, wil C-plot haar redden uit het digitaal systeem. Dat is het uitgangspunt voor deze ongewone theatervoorstelling van Cécile B. Evans (1983, België-Verenigde Staten).

Emoties versus technologie

Welke invloed hebben nieuwe technologieën op ons menselijke voelen en handelen? En welke parallellen zijn er met andere systemen die de mens bouwt? In haar installaties, video’s, online platforms of performances gaat Cécile B. Evans na welke waarde emotie heeft binnen de maatschappij. Voor haar eerste Belgische solotentoonstelling bouwt de kunstenares verder op de relatie tussen mens en machine.

Theaterstuk in drie bedrijven

Haar nieuwste werk Sprung a Leak is een geautomatiseerd theaterstuk in drie bedrijven waarin twee humanoïde robots, een robothondje en een fontein de hoofdrollen spelen. De gesprekken tussen de bewegende robots in de ruimte en de performers op de televisiebeelden zijn reacties op informatielekken. De installatie legt op die manier emoties en kwetsbaarheden bloot in een samenwerking tussen mens en machine die voortdurend in verandering is.

Datalekken

Met de titel Sprung a Leak wil Evans stilstaan bij een toenemend aantal sterk gemediatiseerde en beladen gebeurtenissen. Van terroristische aanslagen, staatsgrepen, politieke schandalen, epidemieën tot datalekken. 
 

Curator: Valerie Verhack

Wat al deze gebeurtenissen gemeen hadden, is dat je er toegang toe kreeg via hardware: mijn telefoon, mijn computer, en software: mijn sociale media, mijn apps, zoekmotoren. Deze toegang, deze lekken, de overvloed aan informatie zelf heeft het potentieel om productief en krachtig te zijn (en heeft dat ook bewezen). Maar hoe is dat houdbaar als de mensen die er het meest baat bij hebben, er geen controle over hebben? Cécile B. Evans

Praktisch

Sprung a Leak is een performance van ongeveer 18 minuten. Ze is doorlopend te zien van 11:00 tot 12:30 en van 14:00 tot 17:30. Op donderdag ook van 19:00 tot 21:30.

Cécile B. Evans

Bio

Cécile B. Evans

Bio

Cécile B. Evans (1983, België-Verenigde Staten) woont en werkt in Londen. Ze had recente solotentoonstellingen in Galerie Emanuel Layr, Wenen (AT), Tate Liverpool (UK), Kunsthalle Aarhus (DK), Kunsthalle Winterthur (CH) en De Hallen Haarlem (NL). Haar werk was eerder te zien op de 9de Biënnale van Berlijn (DE), de 20ste Sydney Biënnale (AUS) en de Moskou Biënnale voor Jonge Kunst (RU). Ze heeft ook AGNES gerealiseerd, een online werk in opdracht van de Serpentine Galleries in Londen (2014) . Haar werk wordt vertegenwoordigd door galerie Emanuel Layr in Wenen (AT).


Meer over Cécile B. Evans?

Kies een activiteit

Groepsbezoek

'M in the Mix'

Gezinsparcours Vlieg

In samenwerking met

met de steun van