M-residentie: Alice Van der Wielen-Honinckx

M-residentie

Alice Van der Wielen-Honinckx

Meer over de M-residentie

M biedt Alice Van der Wielen-Honinckx gedurende een maand een residentieplek in Cas-co. Alice onderzoekt via haar installaties, performances en essays de neveneffecten van onze versnelde samenleving.

Als choreografe, performer en dramaturge vertrekt ze vaak vanuit onze zintuigen om de psychologische en lichamelijke neveneffecten van onze steeds sneller draaiende maatschappij in vraag te stellen. Haar werk zet je aan om te vertragen en leert je te luisteren naar wat al aanwezig is, net door actief niets te doen.

In haar werk gaat ze hyperactiviteit en overstimulering tegen en creëert ze net tijd en ruimte die de natuurlijke uitstraling van dingen voelbaar maakt. Een gedeelde ervaring, waarbij ze zowel performer, kijker als de omgeving betrekt.

 

Een mooi voorbeeld hiervan is de doorlopende performance ‘Creatures at rest’, dit jaar te zien tijdens het Playgroundfestival in M.

Alice Van der Wielen-Honinckx

Bio

Alice Van der Wielen-Honinckx

Bio

Alice Van der Wielen-Honinckx is choreografe, performer en dramaturge. Ze studeerde literatuur aan de KU Leuven en dramaturgie aan Universiteit Utrecht. Als dramaturge en performer werkte ze de laatste jaren hoofdzakelijk samen met Evelien Cammaert, Stav Yeini en Benjamin Vandewalle. In 2021 creëerde ze de doorlopende installatie ‘Creatures at rest’, en werd haar essay ‘Space as Atmosphere: Floating in a Molecular Bath’ gepubliceerd in ‘Slow Spatial Reader: Chronicles of Radical Affection’ van Carolyn F. Strauss (ed.). Alice woont en werkt in Brussel.