Museumspelstraat

01.07.2019 - 01.09.2019

Wat denk je ervan om deze zomer lekker op vakantie te gaan in eigen stad? In de tuin van M kan je elke dag vrij komen spelen. Leef je uit op het blotevoetenpad of toon je van je avontuurlijke kant op de klimmuur. In het weekend kan je levensgroot vier-op-een-rij spelen, kubben, hoepelen, jongleren en nog veel meer. Worden ook voorzien: krukjes op kindermaat, strandstoelen en een speelhoekje voor baby's en peuters.

Workshops

Elke zaterdagnamiddag staat er bovendien een gratis workshop voor gezinnen op het programma! Een overzicht:
 

We gaan samen kijken, voelen, proeven ... en werken als een echte kunstenaar! Met allerlei natuurlijke materialen maken we zelf onze penselen & eigen verf. Heb je ook véél zin om je handen vuil te maken, kleuren te mengen, te schilderen op een echt schilderdoek en te experimenteren met allerlei materiaal zoals sponsjes, kammen, steentjes, zand, zout, schelpen, takjes, blaadjes, pluimpjes, mos, gras, en nog zoveel meer? Stroop die mouwen dan maar op, want we gaan alles uit de kast halen!

 

Ga samen met je gezin creatief aan de slag met een gedicht. Wil jij erbij dansen? Dans erop los! Wil jij het graag op een originele manier voordragen? Alles kan tijdens deze workshop!

 

Niets leuker dan je voeten eens goed te laten masseren door de verschillende ondergronden die je kan ontdekken bij het betreden van de museumtuin. Wedden dat je helemaal ontspannen bent na het pad?! Deze activiteit is geschikt voor iedereen met zeer kleine of zeer grote voeten. Na het blotevoetenpad begeef je je naar een heus hindernissenparcours. Evenwicht is van cruciaal belang hier om niet de dieperik in te vallen.

 

Wil jij een kleurplaat die niets weg heeft van een alledaagse kleurplaat? Kom en ontwerp je eigen gekke kleurplaat in Anso’s tekenatelier!

 

Kom en geniet van een vertelworkshop zoals je er nog nooit één meemaakte. Speel met de verhalen en laat hierbij je creativiteit de vrije loop!

 

Wie duikt er mee de afvalemmer in op zoek naar bijzondere voorwerpen? Welk geluid maakt een petfles, hoe beweegt een tetrapak, wat vertelt het kaasdoosje? Je speelt, combineert, recycleert … Kortom, je verkent de wonderlijke mogelijkheden van afvalmaterialen: muziek maken, bewegen, een verhaal bedenken en recyclagekunstwerkjes creëren.

Praktisch

Museumspelstraat

Workshops