Nel Aerts

Nel Aerts

25.10.2019 - 12.03.2020

The Waddle Show; a counteract

Nel Aerts’ praktijk houdt het midden tussen schilderkunst, beeldhouwkunst, tekeningen, collages, performance en film. Haar uitgesproken figuratief werk is bevolkt door vaak tragikomische figuren die ze neerzet in een eenvoudige lijnvoering en grote kleurvlakken. Deze personages die terugkeren in de meest uiteenlopende media functioneren als een soort maskers die de kunstenares bewust inzet om haar eigen persoon net te tonen of te onthullen.

In The Waddle Show; a counteract vormen deze clowneske figuren aan de muren het publiek voor een theatrale scène temidden de tentoonstellingsruimte. Hierop stelt Nel Aerts een nieuwe reeks stapelsculpturen voor. Deze sculpturen vormen een soort fragiele parade van objecten die niet bedoeld zijn om op elkaar gestapeld te worden. Een kokosnoot hoofdje rust op een soepkom, dat op zijn beurt in een precair evenwicht staat met een vervormde plastic beker. Op die manier suggereren deze beelden een proces van risico nemen en mogelijks van falen.

 

Curator: Valerie Verhack

 

Ter gelegenheid van The Waddle Show; a counteract brengt Triangle Books de eerste monografie over haar schilderijen uit.