Macht en Schoonheid

De Arenbergs

26.10.2018 - 20.01.2019

2018 is het jaar van de Arenbergs. Dit iconische adellijke geslacht heeft de voorbije vijf eeuwen onmiskenbaar zijn stempel gedrukt op Leuven, België en Europa. Zo bouwden de Arenbergs een imposante kunstcollectie op, gaven ze een grote impuls aan natuurbeheer en stimuleerden ze wetenschappelijk onderzoek. Daarom pakken de stad Leuven en KU Leuven in samenwerking met M, de Arenberg Foundation en diverse Leuvense culturele instellingen groots uit met het Festival Vijf eeuwen Arenberg, dat loopt van 20 oktober 2018 tot 20 januari 2019.
 

Wat je mag verwachten van het Festival Vijf eeuwen Arenberg? Een spectaculair openingsweekend, tal van evenementen in en rond Leuven, en een tentoonstelling in de Universiteitsbibliotheek. Maar het hoogtepunt van het festival wordt ongetwijfeld de tentoonstelling Macht en Schoonheid. De Arenbergs in M. Deze grootse tentoonstelling vertelt het verhaal van de familie, maar vooral dat van hun kunstcollectie. Je kan er terecht voor een bijzondere reünie van de kunstwerken van de Arenbergs. Zo komen topstukken van Rubens, Veronese, Brueghel, Dürer en vele anderen samen in M. De werken van Veronese worden bovendien voor de gelegenheid grondig gerestaureerd.

Speciaal voor deze gelegenheid hebben vooraanstaande musea als de National Portrait Gallery, National Gallery, Victoria and Albert, The Met, Kunsthistorisches Museum Wien werken in bruikleen gegeven. Daarnaast zijn er talrijke schilderijen uit privécollecties te bewonderen. Kortom, een eenmalige reünie van een gevarieerd en kwalitatief hoogstaand oeuvre.

De partners van de tentoonstelling zijn M-Museum Leuven, Universiteitsarchief en Kunstpatrimonium KU Leuven, KU[N]ST Leuven en de Arenberg Foundation.

Bezoek de Arenbergs in groep

Ontdek de Arenbergs tijdens een rondleiding, combi-rondleiding, dagtrip of nocturne!

Groepsbezoek

Macht en Schoonheid. De Arenbergs

Combi-groepsbezoek M & Universiteitsbibliotheek

De Arenbergs & Adellijk wonen

Combi-groepsbezoek & Arenbergkasteel

Arenberg Dagtrip

Nocturne of ontbijt

De Arenbergs

50% korting op je ticket

KBC trakteert

KBC-klanten krijgen 50% korting op hun toegangsticket voor de tentoonstelling Macht en Schoonheid. De Arenbergs in M-Museum Leuven. Kijk hier voor meer info!