Expo: Mies van der Rohe Award

Tentoonstelling

Mies van der Rohe Award

09.11.2018 - 24.02.2019
koop je ticket

Beleef toparchitectuur in M

Als meest prestigieuze architectuurprijs van Europa honoreert de tweejaarlijkse Mies van der Rohe Award indrukwekkende nieuwbouwprojecten die Europa mee vorm en kleur geven. Tegelijkertijd biedt de wedstrijd een kritisch overzicht van hedendaagse, Europese architectuur van het hoogste niveau. De vereniging Stad en Architectuur vzw brengt naar aanleiding van die prestigieuze wedstrijd een verzameling van toparchitectuur naar M – Museum Leuven.  De tentoonstelling creëert een boeiende, inspirerende ervaring waarin je architectuur beleeft a.d.h.v. schaalmodellen, schetsen, video’s en soundscapes.

Op 8 november vindt er in M een openingslezing plaats. Bij de tentoonstelling hoort bovendien een catalogus die verkrijgbaar is in de M-bookshop.

De winnaars

De eerste prijs werd dit jaar toegekend aan DeFlat Kleiburg, een intelligente en betaalbare renovatie van het laatste grote flatgebouw van de Bijlmermeer in Amsterdam van NL Architects i.s.m. XVW architectuur. 

 

Voor het eerst in de geschiedenis van de prijs is ook een Belgisch bureau onder de laureaten. De prijs voor ‘Emerging Architect’ ging naar het Brusselse architectenbureau MSA  i.s.m. V+ voor hun sociale woningbouwproject Navez in Schaarbeek dat vijf passiefwoningen voor grote gezinnen inpast op een klein hoekperceel in de stad.

 

Organisatie: Stad en Architectuur vzw i.s.m. M – Museum Leuven

Productie: Fundació Mies van der Rohe Barcelona