and& festival

02.05.2018 - 05.05.2018

and& festival

and& is een uniek, multidisciplinair initiatief van Leuven Mindgate in het hartje van Leuven. M-Museum Leuven is de uitvalsbasis van waaruit je 4 dagen en nachten de impact verkent van health, high-tech en creativiteit op het toekomstige stadsleven. Een weloverwogen, diverse en wereldwijde selectie van denkers, uitvinders, ondernemers en kunstenaars zorgen voor een reeks van inspirerende talks, avant-gardistische muziekacts, een start-up & scale-up forum en artistieke interventies in publieke ruimte.

Summit

M licht tijdens het festival het onderzoeksproject Symphony @ the museum toe. Met dit initiatief wonnen M, Haystack en het Art Sense(s) Lab van PXL-MAD School of Arts Hasselt de Leuven Mindgate Cross Over Wedstrijd. In de museumzalen kan je aan de hand van drie installaties uittesten of je anders naar kunst kijkt als je zintuigen geprikkeld worden. Op do 03.05 delen Haystack en M de resultaten van het onderzoek in de lezing Smells like.

Het volledige programma van het stadsfestival vind je hier.

Eva Wittocx, senior curator in M, nam het volledige programma onder de loep en stipte haar highlights aan. Klik hier voor haar persoonlijke keuze.

Gezinsdag

Op za 05.05 is M gratis toegankelijk en kan je deelnemen aan allerlei activiteiten in het kader van het and& festival. Bekijk hieronder het overzicht van alle gratis activiteiten die voor je klaarstaan.

Voor gezinnen met kinderen tussen 8 en 12 jaar

Gezinsparcours Dobedo

Voor gezinnen met kinderen tussen 8 en 12 jaar

Gezinsparcours Dobedo

Het verhaal Dobedo laat je kennismaken met een figuurtje dat symbool staat voor ieder van ons, en nodigt uit tot een gesprek over opgroeien, het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het najagen van je dromen. Samen met Dobedo ga je op ontdekking door M en leer je bij over jezelf en je gezin. De kunstwerken helpen je bij je opdrachten en nodigen je uit om je blik te verruimen. Ben jij een echte doener, durver en dromer? Dan is dit gezinsparcours vast iets voor jou! Let op: er kunnen max. 5 groepjes tegelijkertijd deelnemen.

Voor gezinnen met kinderen tussen 4 en 7 jaar

Gezinsparcours M-emories

Voor gezinnen met kinderen tussen 4 en 7 jaar

Gezinsparcours M-emories

Een rugzakje vol geheime opdrachten brengt je naar het hart van het museum. Daar ga je op zoek naar herinneringen, oud of nieuw. Samen met je kleuter teken en schrijf je erop los. Buitenwandelen doe je met een souvenir om te koesteren! Let op: er kunnen max. 3 groepjes tegelijkertijd deelnemen.

Gericht op gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar

Gezinsrondleiding

Gericht op gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar

Gezinsrondleiding

Samen met een M-gids gaan jullie op pad in M. Laat je, samen met je kinderen, verrassen door de kunstwerken. Een spannend verhaal en enkele kleine opdrachtjes maken van deze rondleiding een plezierige ervaring voor jong en oud. Er zullen 3 rondleidingen plaatsvinden: van 11u30 tot 12u30, van 13u30 tot 14u30 en van 15u30 tot 16u30. Er kunnen max. 18 personen (inclusief kinderen) deelnemen per rondleiding. Let op: reserveren is verplicht.