Ben jij de publiekscurator die M zoekt?

Deelnemen

M is een museum en beeldende kunstenplatform gelegen in het hart van de stad. De combinatie van hedendaagse kunst en oude meesters maakt het museum tot op vandaag uniek in Vlaanderen: beeldcultuur van toen en nu onder één dak. 

Niet enkel beeldende kunst maar ook het publiek staat centraal in onze werking. Sinds 2017 geven we vrijwilligers de ruimte om zelf creatief aan de slag te gaan met onze collectie onder begeleiding van M-medewerkers. We dagen het publiek uit om vanuit een persoonlijke visie, interesses en ervaringen te experimenteren. Daarmee willen we een waardevol traject opleveren voor de participanten alsook een vernieuwende expo te creëren voor het publiek.

Wat bieden we jou?

M selecteert een aantal studenten die de rol opnemen van curator tijdens dit traject. Jullie krijgen daarvoor een lege zaal en de volledige M-collectie ter beschikking. Het thema, de selectie van werken en de presentatie komt in jullie handen te liggen. Het is met andere woorden een unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van een cultuurhuis en een persoonlijke stempel te drukken op een tentoonstelling.

Wat zijn de voorwaarden?

We zijn op zoek naar studenten van de KU Leuven, UC Leuven-Limburg of Campus Lemmens die zich een jaar, van februari 2018 tot maart 2019, kunnen engageren voor een participatief traject in M. Alle opleidingen* zijn welkom om deel te nemen.

*We verwachten geen voorkennis in beeldende kunst: we hopen juist op een diverse groep studenten met verschillende achtergronden.

Timing

We starten op donderdag 22 maart om 19u30. Het traject verloopt in twee fases. De eerste fase loopt van 22 maart 2018 tot 31 mei 2018, de tweede fase van 1 oktober 2018 tot 13 december 2018.

In een eerste fase gaan jullie op zoek naar inspirerende voorbeelden, actuele thema’s en ideeën. Na deze brainstormfase beslissen jullie welk concept verder uitgewerkt wordt en tot leven komt in een expo. Op basis van de agenda’s van de deelnemers proberen we samenkomsten in te plannen tijdens de werkuren of ’s avonds, en dit ongeveer 1 à 2 keer per maand. Uiteraard houdt M rekening met de pieken van het academiejaar en plannen we geen samenkomsten in tijdens de blok- en examenperiodes.

De expo opent in het voorjaar van 2019.

Heb je interesse?

Neem je graag deel aan dit project? Stuur dan een e-mail naar Marlies Verreydt, projectmedewerker publieksbemiddeling, met je cv en motivatiebrief. Dit kan tot en met vrijdag 16 maart.