M-cenassen

Bezoek privécollectie FIBAC

21.02.2018 - 11.12.2018

Let op: deze activiteit is volzet

Filips De Ferm en zijn echtgenote Ingrid hebben een hart voor kunst. Zo’n dertig jaar geleden begon het duo met het verzamelen van (voornamelijk) 20ste-eeuwse abstracte kunst van eigen bodem. Maar in tegenstelling tot veel andere verzamelaars gaat het hen niet enkel om het vergaren van nieuwe werken. Wat ze belangrijker vinden, is dat ze het plezier dat ze aan hun collectie beleven, ook met anderen kunnen delen. 

Zo ontstond FIBAC: Filips Ingrid Belgian Art Center, een plek waar hun opmerkelijke kunstverzameling volledig tot zijn recht komt. FIBAC is gelegen in het hartje van de Pulhofwijk in Berchem, een wijk die baadt in de typische sfeer van het interbellum. Het pand deed oorspronkelijk dienst als parochiezaal van de nabijgelegen kerk van Onze-Lieve-Vrouw Middelares en Heilige Ladewijk. Het oude gebouw werd grondig opgeknapt, mét respect voor authentieke elementen, en doet nu dus dienst als Art Center.

Filips en Ingrid nodigen alle M-cenassen van harte uit voor een gegidst bezoek aan FIBAC. Nadien staat er nog een walkingdinner op het programma, aangeboden door Bank Delen.

Praktisch

FIBAC
Jozef Wautersstraat 21
2600 Berchem