Dirk Braeckman

Dirk Braeckman

02.02.2018 - 29.04.2018

Dirk Braeckman vertegenwoordigde in 2017 ons land op 57ste Biënnale van Venetië. Zijn tentoonstelling in het Belgisch paviljoen kon op heel wat belangstelling rekenen. Die tentoonstelling vormde ook het vertrekpunt voor een dubbeltentoonstelling van Dirk Braeckman in M en BOZAR Brussel.

De tentoonstellingen zijn complementair en belichten afzonderlijke aspecten van zijn veelzijdige praktijk. In M krijg je de experimentele kant van Braeckman te zien. In twee zalen gunt de kunstenaar je een unieke blik in zijn donkere kamer en toont hij kleiner werk op papier in reeksen. Zijn onderzoek naar nieuwe media komt ook aan bod. Zo realiseert hij een grote projectie op maat van M.

In de tentoonstelling in BOZAR toont Braeckman een twingtal werken op maat van de architectuur van Victor Horta. Centraal staan zijn monumentale prints, nieuw werk en een selectie oudere beelden die in het verlengde van de tentoonstelling in Venetië liggen.

Curator: Eva Wittocx
Coproductie: M-Museum Leuven & BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten Brussel

Korting BOZAR

Heb je de tentoonstelling van Dirk Braeckman in M bezocht? Bewaar dan zeker je toegangsbewijs, want op vertoon van je M-ticket krijg je € 2 korting op de tentoonstelling van Braeckman in BOZAR. M-bassadeurs en M-cenassen kunnen deze tentoonstelling gratis bezoeken op vertoon van hun lidkaart.

In samenwerking met