Aleksandra Chaushova

Burotica

Aleksandra Chaushova

24.05.2019 - 03.11.2019

Heb je de tentoonstelling Aleksandra Chaushova. Burotica gemist? Geen nood, want je kan de tentoonstelling nog ontdekken tijdens een virtuele 360°-rondleiding!

Burotica

Werkelijkheid en fictie liggen nooit ver van elkaar in de virtuoze en uiterst gedetailleerde potloodtekeningen van Aleksandra Chaushova (1985, Bulgarije). In haar werk probeert ze de mechanismen bloot te leggen waarmee we onze eigen geschiedenis vormgeven. Hoe ontstaan herinneringen? Hoe verhouden die zich tot ons collectief geheugen?

In haar allereerste museale solotentoonstelling brengt Chaushova naast bestaand werk een nieuwe reeks tekeningen. In die werken, pasteltekeningen op donker beschilderd papier, staat ze stil bij de intrinsieke betekenis van bureaucratie en de dagdagelijkse voorwerpen die er symbool voor kunnen staan. De banaliteit van een balpenhouder, nietjesmachine of perforator buigt ze om tot onheilspellende symptomen van verzuiling en zinloze administratie. Dat doet ze met een spel van uitvergroting, licht, schaduw en perspectief. 

 

Curator: Valerie Verhack