Combirondleiding De Arenbergs

Combi-groepsbezoek M & Universiteitsbibliotheek

De Arenbergs & Adellijk wonen

26.10.2018 - 20.01.2019
Reserveer

Combineer twee tentoonstellingen

Dompel je onder in de wereld van de Arenbergs

Wil je je helemaal onderdompelen in de wereld van de Arenbergs? Bezoek dan de tentoonstelling in M en in de Universiteitsbibliotheek tijdens een combirondleiding.

In de tentoonstelling Macht en Schoonheid. De Arenbergs in M maak je kennis met het wel en wee van de befaamde familie Arenberg, die sinds de 17de eeuw deel uitmaakt van de hoge Europese adel. Je komt er meer te weten over hun politieke en militaire lotgevallen, economische impact, kosmopolitische levensstijl en bijzondere interesse voor kunst en cultuur. Een gids laat je kennismaken met de familie aan de hand van kunstwerken en nooit eerder getoonde stukken uit binnen- en buitenland.

In de iconische Universiteitsbibliotheek, op een steenworp van M, kan je terecht voor de tentoonstelling Adellijk wonen. Het kasteel in Heverlee van Croÿ naar Arenberg. Deze tentoonstelling vertelt de uitzonderlijke geschiedenis van het indrukwekkende Arenbergkasteel en zijn interieur, gedocumenteerd via vele prachtige prenten, tekeningen, waardevolle boeken en manuscripten uit collecties in binnen- en buitenland, maar ook uit privé-collecties die zelden of nooit aan het publiek getoond werden.

Een gids neemt je mee doorheen de unieke geschiedenis van het kasteel en vertelt je over het reilen en zeilen van de prinsen, prinsessen en de vele bedienden, maar ook over de Vlaamse kermissen en ballonfeesten die op het domein werden georganiseerd.

Meer info vind je terug op de website van het Arenberg Festival.

Praktisch

Meer Arenbergs?

Bekijk ook de andere mogelijkheden voor groepen

Groepsbezoek

Macht en Schoonheid. De Arenbergs

Combi-groepsbezoek & Arenbergkasteel

Arenberg Dagtrip