Borman en Zonen

De curator aan het woord

10.10.2019

Bij de opzetten van een expo komt flink wat voorbereiding kijken. Zeker als het gaat om een grote overzichtstentoonstelling als Borman en Zonen, waarvoor ruim 120 werken samenkomen in maar liefst vijf zalen. Een cruciaal onderdeel van die voorbereiding is het uitgebreide onderzoek naar de beeldhouwersfamilie Borman dat de afgelopen vijftien jaar gevoerd werd, onder andere door Marjan Debaene, curator van de expo. 

Stijlanalytisch onderzoek, materiaal-technisch onderzoek en archiefonderzoek hebben heel wat boeiende, nieuwe inzichten opgeleverd. Tijdens deze lezing in M deelt Marjan de voornaamste bevindingen en neemt ze je mee achter de schermen voor een exclusieve kijk op de (voorbereiding van de) tentoonstelling Borman en Zonen. Leuke weetjes en boeiende anekdotes inbegrepen!

Praktisch

Boekentip

De bevindingen van het jarenlange onderzoek dat gevoerd werd – en dat zijn er heel wat – werden gebundeld in de publicatie Borman. A family of Northern Renaissance Sculptors, die speciaal naar aanleiding van de expo verschenen is. Het boek is te koop in de M-shop voor € 50, maar M-cenassen en M-bassadeurs+ genieten zoals steeds 10% korting!

• 2019
• 320 pagina's
• Engels
• Paperback: uitverkocht
• Hardback te koop bij Brepols Publishers (€100)


€50.00