Denkvoer | Verbeelding van het universum: eeuwige verwondering

04.11 | Verbeelding van het universum

Eeuwige verwondering

04.11.2021
Daar wil ik bij zijn

Wat is onze plaats in het universum? De tentoonstelling ‘Verbeelding van het universum’ onderzoekt deze fundamentele vraag en de antwoorden erop aan de hand van een honderdtal Europese topstukken. Curator Jan Van der Stock neemt je tijdens deze Denkvoer mee doorheen deze ode aan kunsten en wetenschappen.

Herinner je de momenten waarop je verwonderd opkeek naar de sterrenhemel en je besefte hoe klein je bent in de machtige kosmos: wat is mijn plaats in dit verhaal? Op deze fundamentele vraag formuleren mythologie, religie, kunsten en wetenschappen de meest uiteenlopende antwoorden. Wat onveranderd blijft, is de eeuwige verwondering over het universum.

 

Verbeelding van het universum’ onderzoekt hoe zulke antwoorden in Europa en het Midden-Oosten hun beslag kregen in beeldende kunsten en wetenschappen van in de prehistorie tot ver in de achttiende eeuw. De tentoonstelling waar drie jaar voorbereiding aan voorafging, zet de innige band tussen wetenschappen en kunsten in het licht.

Deze Denkvoer-lezing door curator prof. dr. Jan Van der Stock (KU Leuven) is het ideale moment om jou en je gezelschap voor te bereiden op een bezoek aan de tentoonstelling.

Praktisch

Belangrijk: normaal gezien kan deze Denkvoeractiviteit in het echt doorgaan. Je veiligheid is voor M erg belangrijk. Daarom vragen we om per activiteit per bubbel in te schrijven zodat we ervoor kunnen zorgen dat er tussen iedere bubbel voldoende ruimte voorzien kan worden.

Op de hoogte blijven van alle Denkvoeractiviteiten?

Schrijf je dan in op de nieuwsbrief.