Meer man mag! | Bondgenoten in gelijke kansen

26.04 - 29.04 | Meer Man Mag!

26.04.2021 - 29.04.2021
Schrijf je in

Stad Leuven, MoveMen (voorheen MenEngage netwerk België) en M Leuven organiseren online studie- en inspiratiedagen over de zoektocht naar mannelijke bondgenoten in het bereiken van gelijke kansen. We zoeken meer mannen om mee(r) te (ver)zorgen, om mee(r) te werken aan het voorkomen van geweld en om mee(r) een positief rolmodel te zijn, om zo samen genderstereotypen te doorbreken en te bouwen aan de gelijkheid tussen man en vrouw.

Hoe kunnen mannen een inspiratiebron zijn voor kinderen en jongeren die zoeken naar een positief voorbeeld? Hoe creëren we zo meer kansen tot participatie? Hoe nemen we samen een (ver)zorgende rol op?

 

Deze online studie- en inspiratiedagen zijn specifiek gericht tot studenten, professionals en beleidsmakers uit het onderwijs, uit organisaties die zich inzetten voor de begeleiding van kwetsbare kinderen, jongeren, kansarmen, anderstalige nieuwkomers en hun gezinnen en tot culturele instellingen, bibliotheken- en documentatiecentra of verenigingen die focussen op beeldgeletterdheid, gender, feminisme en gelijke kansen.

Programma

Maandag 26.04

 

Dinsdag 27.04

 

Woensdag 28.04

 

Donderdag 29.04

 

Meer informatie over de inhoud van de sessies kan je terugvinden op meermanmag.com.

Aan deze studiedag werken volgende partners mee: CAW/JAC Leuven, Emancipator, GAMS vzw, Gelijke Kansen Vlaanderen, M Leuven, Nesma consulting, Odisee Hogeschool, RoSa vzw, Stad Leuven dienst diversiteit en gelijke kansen en vzw ZIJN - Beweging tegen Geweld.

Op zoek naar meer?

11.03 | Moving Henry

De restauratie van het praalgraf van Hendrik I

18.03 | Duik in de collectie

Guy Mees