Dienstverlening

Dienstverlening

Heb je vragen over het verwervingsbeleid van M of wil je weten hoe het zit met bruikleenaanvragen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Verwervingsbeleid van M

Overweeg je om een kunstwerk aan het museum aan te bieden? Bezorg dan een schriftelijk dossier, met afbeeldingen, over je (langdurige) bruikleen, schenking, legaat of verkoop. Je kan hiervoor contact opnemen met Marjan Debaene. Na advies van de wetenschappelijke staf, neemt het college van burgemeester en schepenen een definitieve beslissing.
 

Aanvraag bruikleen

Om een collectiestuk te laten reizen, gaan we graag zorgvuldig te werk. Vraag daarom tijdig je bruikleen aan voor een tentoonstelling. Alle informatie en voorwaarden kan je verkrijgen via Marjan Debaene.

Bibliotheek

M heeft een uitgebreide en gespecialiseerde bibliotheek. Ze is op afspraak toegankelijk voor onderzoekers en particulieren. Na afspraak worden aangevraagde publicaties ter inzage klaargelegd. Wil je weten of een bepaalde publicatie in de bibliotheek aanwezig is? Neem een kijkje via worldcat.org, waar een eerste gedeelte van de bibliotheekinhoud van M online ontsloten wordt. De catalogus voor middeleeuwse en renaissance beeldhouwkunst, vind je hier

 

De catalogi worden voortdurend aangevuld. Kan je het item dat je zoekt niet meteen terugvinden? Neem dan contact op met Anne Liefsoens.

 

Na de tijdelijke sluiting omwille van de voorzorgsmaatregelen rond het coronavirus, kan je de bibliotheek van M opnieuw contacteren voor raadpleging op afspraak. Om het bezoek voor iedereen zo veilig mogelijk te laten verlopen, nemen we een aantal veiligheidsmaatregelen. Lees er hier meer over.

Beeldaanvragen

Wens je graag een foto in hoge resolutie van een collectiestuk van M te gebruiken? Neem contact op met Ko Goubert voor informatie en modaliteiten. Ga zeker ook een kijkje nemen op www.artinflanders.be want een groot aantal kunstwerken van de M-collectie is daar reeds beschikbaar.