Doe een gift

Jij maakt het verschil

Kunst is van iedereen

Doe een gift

Kunst is van iedereen

En voor iedereen

Fier op zijn roots en collectie, schuwt M het experiment niet. De combinatie van hedendaagse kunst en oude meesters maakt het museum tot op vandaag uniek in Vlaanderen. Beeldcultuur van toen en nu, onder eendak.


Om mensen, kunst en geschiedenis te verbinden streeft M naar een gezonde mix van publieke en private middelen. Jouw gift helpt ons op verschillende manieren; voor de zorg voor onze collectie, het wetenschappelijk onderzoek van ons erfgoed, voor het maken van state of the art tentoonstellingen, ter ondersteuning van de kunst(enaars) van morgen; om kinderen en volwassenen met diverse achtergronden met kunst in aanraking te brengen.

 

Met een bijdrage aan M-LIFE, hoe klein of groot ook, ondersteun je verschillende projecten op basis van vier mogelijke pijlers. Je beslist zelf welke pijler(s) je ondersteunt en hoeveel je geeft.

'The Constant Glitch'

Sinds 2020 bevindt de wereld zich in een voortdurende noodtoestand als gevolg van een globale pandemie. Het is geen geheim: de cultuursector stond en staat onder druk. Opkomend talent kreeg minder ruimte om te creëren. M, stad Leuven en Cera engageerden zich samen om zuurstof te bieden.

 

Stad Leuven en Cera maakten elk 50.000 euro vrij en dankzij de crowdfundingscampagne ‘Kunst is van iedereen’ van M-LIFE, het museumfonds van M Leuven, kon daar meer dan 15.000 euro aan toegevoegd worden. Dankzij die samenwerking en de giften van de 271 schenkers worden 19 kunstenaars ondersteund door de aankoop van 37 werken. Alle aankopen worden getoond in ‘The Constant Glitch’, genoemd naar een van de geselecteerde werken.