M toont hedendaagse Belgische kunst op locatie

Entre nous quelque chose se passe…

17.03.2017 - 09.07.2017

Abstract of figuratief, dubbelzinnige betekenissen, verwijzingen naar intermenselijke relaties: een kunstwerk kan op verschillende manieren een spanning oproepen. Met werken van onder meer David Claerbout, Patrick Corillon, Guy Mees, Philippe Van Snick en Walter Swennen gaat de tentoonstelling hiernaar op zoek. Alle werken zijn een langdurige bruikleen van Cera aan de M-collectie.

Entre nous quelque chose se passe… is een metafoor voor het tentoonstellen of het verzamelen van kunst. Wat gebeurt er als je verschillende kunstwerken uit een collectie samen in een ruimte brengt? Tegelijkertijd refereert de titel naar een videowerk van Ria Pacquée, dat in de tentoonstelling te zien is. De video documenteert het gedrag van bezoekers aan een stadspark in Parijs. Het resultaat is een portret van anonieme voorbijgangers die geconcentreerd repetitieve bewegingen uitvoeren. Onbewust lijkt hun houding op die van onszelf als toeschouwer.

Met werk van Jacques Charlier, David Claerbout, Patrick Corillon, Lili Dujourie, Christoph Fink, Guy Mees, Ria Pacquée, Walter Swennen, Philippe Van Snick en Jan Vercruysse.

Curator: Valerie Verhack

Deze tentoonstelling is een samenwerking tussen M en de KU Leuven faculteit Rechtsgeleerdheid, met de steun van Cera

Praktisch

Ma, di, woe, do: 9:00 - 23:00
Vrij: 9:00 - 21:00
Za: 10:00 - 18:00
Zo: gesloten

Rondleiding

Mecenas-rondleiding

Entre nous quelque chose se passe...

Tip voor studenten

Yoga in collegegebouw De Valk