Heropeningsfeest

11.06.2017

Kunstliefhebbers in Leuven  – en vér daarbuiten –  hebben er een tijdje op moeten wachten, maar op 11 juni opent M eindelijk opnieuw de deuren. De tijdelijke sluiting gaf M niet alleen de kans om enkele opfrissingswerken aan het gebouw uit te voeren, maar ook om de museumcollectie op een volledig andere manier te presenteren. Na meer dan vijf maanden wachten kan zo het nieuwe M-hoofdstuk beginnen. En hoe kan dat beter gevierd worden dan met een spetterend heropeningsfeest?

Iedereen is van harte uitgenodigd op de feestelijke heropening van M op 11 juni. Het museum is die dag helemaal gratis te bezoeken. Onder het motto ‘vind jezelf terug in de vernieuwde M-collectie’ kan je de vernieuwde M-collectie op eigen tempo verkennen, en ook de tijdelijke hedendaagse kunsttentoonstellingen van Aurélien Froment en Cécile B. Evans wachten je op. Ons gloednieuwe gezinsparcours loodst je bovendien probleemloos door de collectie en de tentoonstellingen.

Tussen 14u en 17u staan er heel wat gezinsactiviteiten op het programma. Volg een zeepbellenworkshop, probeer onze filmmachine uit, luister naar de verhalen van M-huisverteller Carmien Michels of kies uit een van de vele andere activiteiten:

In de vernieuwde lobby van M kan je even op adem komen of net creatief aan de slag gaan. Tekenen, puzzelen, gezelschapsspelletjes spelen of selfies maken, hier kan het allemaal!

Bovendien is ook de Museumspelstraat terug van weggeweest. Dat betekent dat je opnieuw naar hartenlust kan hinkelen, klimmen, musiceren en meer! Een hongertje van al dat speelplezier? Dan kan je gelukkig altijd nog terecht bij een van onze foodtrucks voor een overheerlijke taco of pasta.

Praktisch