Gezinsfeest

Gezinsfeest

25.08.2019

Op 25 augustus sluiten we in M de zomer af met een feest voor jong en oud! De museumtuin en -zalen transformeren voor de gelegenheid tot een gezellige, speelse en warme plek waar je kan proeven van een heleboel activiteiten. Ontspanning, ontmoeting en beleving staan centraal. Die dag is het bovendien Autoloze Zondag en bezoek je het museum helemaal gratis!

Activiteiten

Muziekgroep Shoosh
Hou je van muziek? Kom dan zeker naar de tipi-tent en geniet van een streepje muziek. Shoosh is een akoestisch trio bestaande uit Leuvense (oud-)studenten. Hun muziek is fris, eigenzinnig en doorspekt met klassieke invloeden.

Speelinstallatie
In de tuin staat een kleurrijke speelinstallatie voor jong en oud klaar. Deze springsculptuur, opgebouwd uit ballen en haakwerk, staat garant voor uren speelplezier!

Workshop circomotoriek
Circomotoriek is niet technisch, competitief of ingewikkeld. Het is voor iedereen. Tijdens deze workshop nemen we je mee in enkele spannende verhalen en verander je in een mum van tijd in een echte acrobaat. Workshop geschikt voor ouders en kinderen van 3 tot 5 jaar.

Bellenblazen
Reusachtige zeepbellen stijgen op uit kleurrijke emmers vol magisch sop! Ga je de uitdaging aan om de lucht te vullen met glinsterende zeepbellen of een zo groot mogelijk exemplaar te maken?

Afhaalpoëzie
Welkom in de afhaalchinees van de poëzie, de snackbar voor gedichten. Afhaalpoëzie is een unieke formule met gedichten in tal van smaken, en met verschillende specialiteiten én een kindermenu. Kies een gedicht uit de dichter brengt het op een persoonlijke manier tot leven.

Leesplek
Kom onder de grote eik in de tuin tot rust in onze leesplek. Een verzameling lees- en kijkboeken ligt er te wachten om verslonden te worden. Tip: deze boeken zijn op zoek naar een nieuwe thuis. Heb je een boek gevonden dat je mooi of grappig vindt? Neem het dan gerust mee naar huis! 

Doe-plekken
Verspreid over de tuin zijn er een verschillende doe-plekken te ontdekken. Op deze plaatsen kunnen (groot-)ouder en kind zich creatief uitleven. Zin om strandbloemen te maken? Leef je je liever uit in de tekenhoek? Of misschien ben je wel een expert in origami en vouw je de gekste figuren?     

Gezinsparcours Vlieg!
Deze zomer smaakt M lekkerder dan ooit. Met het nieuwe gezinsparcours Vlieg ontdek je de smakelijkste kunstwerken. Je tong gaat op zoek naar de krokantste kleuren en sappigste vormen. Speur door het museum en wie weet vind jij de verborgen schat wel!

Fotobooth
In de museumzalen vind je een fotobooth waarin je je lichaam in alle mogelijke bochten kan wringen, met of zonder hulpmiddelen. Hoe past dat gekke gezicht, nieuw stel benen of lange arm op jouw lichaam? In deze kleurrijke wereld verken je het menselijk lichaam op een interactieve en grappige manier en tover je jezelf om tot een kunstwerk.

Speedfamilierondleiding
Kinderen, ouders, grootouders, tantes en nonkels worden uitgenodigd om in sneltempo de museumzalen van M te ontdekken. Een gids neemt je naar de mooiste en wonderbaarlijkste hoeken van het museum. Samen laat je de kunstwerken tot leven komen.   

Praktisch