Groepsbezoek

Rodin, Meunier & Minne [TIJDELIJK GEANNULEERD]

20.03.2020 - 30.08.2020
Reserveer

Belangrijke mededeling

Omwille van de maatregelen van de federale regering om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken wordt deze rondleiding tijdelijk geannuleerd.

 

Wil je M toch graag bezoeken? Heel wat van onze tentoonstellingen kunnen online bekeken worden via een virtuele tour. Benieuwd? Neem gerust een kijkje door op onderstaande knop te drukken.

Groepsbezoek

Rodin, Meunier & Minne

[TIJDELIJK UITGESTELD]

Op een studietekening van een gebeeldhouwde engel uit de kathedraal van Chartres schreef Auguste Rodin: ‘je retrouve dans le gothique une partie des choses que j'applique’. 


De middeleeuwen bleken een duidelijke bron van inspiratie voor de Franse beeldhouwer. Ook Constantin Meunier en George Minne lieten zich inspireren door de beelden en verhalen uit dit tijdperk. In de tentoonstelling dialogeren kunstwerken van deze beeldhouwers met middeleeuwse sculpturen.


Een gids neemt je mee op pad langs het oeuvre van deze drie kunstenaars. Je krijgt een inkijk op de opmerkelijke en soms onverwachte parallellen tussen de beelden van Rodin, Meunier & Minne en de middeleeuwse beeldhouwkunst. Samen ontrafel je de vormentaal van de kunstenaars en hun interesse voor de middeleeuwse beeldtaal. 

Praktisch