Groepsbezoek Thomas Demand en Ericka Beckman

Groepsbezoek

Thomas Demand en Ericka Beckman

11.10.2020 - 20.02.2021
Vragen?

Voorlopig zijn gegidste groepsbezoeken niet mogelijk in M en de Sint-Pieterskerk. We kijken ernaar uit jullie hopelijk binnenkort opnieuw te mogen verwelkomen.

 

Ook al kunnen we je even niet in groep uitnodigen in het museum, we willen er wel alles aan blijven doen om het museum naar jou te brengen. (En een bezoek met je bubbel is natuurlijk wel mogelijk.)

Groepsbezoek

Thomas Demand en Ericka Beckman

M brengt met Thomas Demand en Ericka Beckman twee topkunstenaars uit de hedendaagse kunstwereld onder de aandacht.

 

Thomas Demand begon zijn carrière als beeldhouwer, maar toont voornamelijk foto’s waarop hij levensgrote architecturale modellen in beeld brengt. In zijn meest recente reeks, ‘Model Studies’, gaat hij niet met eigen werk aan de slag, maar fotografeert hij modellen en maquettes van andere kunstenaars, architecten en (mode)ontwerpers.


Ericka Beckman heeft dan weer de film als medium gekozen. Al sinds de vroege jaren 80 benadert ze in haar werk aan de hand van spel- en competitiesystemen de onderliggende structuur van de maatschappij – lang voor de intrede van sociale media en virtuele interactie. In M toont ze in wereldpremière haar nieuwe film ‘Reach Capacity’, naast ‘You The Better’ uit 1983.


Samen met een gids ontdek je beide tentoonstellingen en kom je meer te weten over de kunstenaars, en de blik op de wereld die in hun werk schuilgaat.

Praktisch