Groepsbezoek 'Verbeelding van het universum' & Richard Long

Groepsbezoek

'Verbeelding van het universum' & Richard Long

25.10.2021 - 16.01.2022

Groepsbezoek

'Verbeelding van het universum' & Richard Long

In ‘Verbeelding van het Universum’ staat de fascinatie van de mens voor het onmetelijke heelal centraal. Dat die fascinatie voor het universum ook hedendaagse kunstenaars inspireert, ontdekt jouw groep in de solotentoonstelling van Richard Long. Deze Britse kunstenaar laat zich inspireren door de natuur.

‘Verbeelding van het universum’ gaat uit van de verwondering van de mens over de kosmos en hoe die een neerslag vindt in de beeldende kunsten en het denken tot de 19de eeuw. In deze rondleiding sta je stil bij de fascinatie van de mens voor het universum en de vele vragen die dit thema, doorheen de eeuwen, opriepen. De geselecteerde topstukken uit nationale en internationale collecties toen hoe, door tijd, ruimte en culturen heen, brede antwoorden op diverse, fundamentele vragen rond onze oorsprong zijn bedacht, uitgedrukt, afgebeeld, omarmd en afgewezen. 

 

Aansluitend op ‘Verbeelding van het universum’ bezoek je ook de solotentoonstelling van Richard Long. Deze Britse kunstenaar laat zich inspireren door de natuur. In zijn werk herschikt hij natuurlijke materialen zoals stenen en hout in oervormen die naar de kosmos en het universum verwijzen. 

Praktisch