Haal een kunstwerk in huis

Haal een kunstwerk in huis!

Thuis met het hele gezin? Weten de kinderen geen blijf met hun creativiteit? M heeft heel wat kunstblaadjes voor kinderen vanaf 8 jaar. Aan de hand van een reeks opdrachten leer je samen een kunstwerk vanbinnen en vanbuiten kennen.

Vul je het kunstblaadje liever aan tafel in? We hebben ook een versie klaargemaakt die je kan afdrukken. 

Heb je de eerste kunstblaadjes gemist? Geen zorgen, op het einde van deze pagina kan je ze nog steeds downloaden.

Kunstblaadje 7: Alles voor de vorm

Kunstblaadje 7: Alles voor de vorm

Welkom in de oudste zalen van M. Hier woonden Leopold en Maria Vanderkelen, de burgemeester van Leuven en zijn vrouw. Ze ontvangen je hier in hun praalvertrekken. In deze prachtige kamers ontving de burgemeester zijn belangrijkste gasten, werden er feesten gehouden en pakte hij uit met al zijn mooie voorwerpen.

Van huis tot museum

Van huis tot museum

Vandaag wordt dit huis gebruikt als museum. Je vindt er schitterende kunstwerken. Die gaan wij vandaag ontdekken! We worden terug gekatapulteerd naar de 19de eeuw. Laat ons eens onderzoeken hoe de mensen toen leefden en welke gewoontes ze hadden. We komen voorwerpen en kunstwerken tegen van vroeger maar ook van nu.

Er is meer!

Er is meer!

Dit is (voorlopig) het laatste kunstblaadje. Benieuwd naar de vorige kunstblaadjes? Hieronder kan je ze allemaal terugvinden. En er is ook aan de mama’s en papa’s gedacht: we brengen M zo veel mogelijk naar je thuis met virtuele 360°-tours, video’s, onze eigen podcast en ons nieuwe magazine. Bekijk het allemaal op beleef M digitaal.

Vorige kunstblaadjes

Heb je de vorige kunstblaadjes gemist? Geen probleem, hieronder kan je ze allemaal terugvinden! 

Kunstblaadje 1 | 'Het Laatste Avondmaal'

Kunstblaadje 1 | 'Het Laatste Avondmaal'

Wie zit er eigenlijk allemaal rond die tafel? Wat eten ze? En hoe heeft de kunstenaar dat al die honderden jaren geleden geschilderd? Kijk, fantaseer, teken en kom samen met het gezin op een speelse manier alles te weten over ‘Het Laatste Avondmaal’ van Dieric Bouts. 

Kunstblaadje 2 | Kiluanji Kia Henda

Kunstblaadje 2 | Kiluanji Kia Henda

Maak kennis met kunstenaar Kiluanji Kia Henda! Pfff, dat is geen gemakkelijke naam. Kiluanji is geboren in Angola, een land in Afrika. Hij houdt ervan om zijn fantasie te gebruiken. Eén keer bedacht hij zelfs een verhaal waarbij hij als astronaut op ruimtereis vertrok. Zijn jullie net als Kiluanji zot op fantasie?

Kunstblaadje 3 | Nel Aerts

Kunstblaadje 3 | Nel Aerts

We stellen je graag voor aan Nel Aerts! Nel maakt schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen. Ze houdt ook erg van kleurrijke stoffen en ze maakt graag collages en films. Een echt manusje van alles dus! Even kijken of we in haar voetstappen kunnen treden.

Kunstblaadje 4 | 'De Taal van het Lichaam'

Kunstblaadje 4 | 'De Taal van het Lichaam'

We nemen vandaag een duik in de tentoonstelling 'De Taal van het Lichaam'. Zin om samen op ontdekking te gaan? In deze tentoonstelling zal je oude én nieuwe kunstwerken vinden, veel beweging zien, een koppel ontdekken dat zich erg verveelt en zelfs enkele blote mensen kunnen spotten...

Kunstblaadje 5 | 'De Kalenderwijzerplaat'

Kunstblaadje 5 | 'De Kalenderwijzerplaat'

Met dit kunstblaadje haal je het kunstwerk 'De Kalenderwijzerplaat' in huis. Dit kunstwerk heeft in het museum een zaal helemaal voor zich alleen. Het bestaat uit verschillende kleine scènes en in totaal staan er wel meer dan 100 mensen op dit paneel! Neem een kijkje en ontdek dit mysterieuze werk!

Kunstblaadje 6 | Moederdag!

Kunstblaadje 6 | Moederdag!

Zondag 10 mei was het Moederdag en dat hebben we niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Hoe mooi had het geweest om op die dag samen M te bezoeken, maar helaas kon dat nog niet. Daarom brengen we de kunstwerken tot bij jullie!