Haal een kunstwerk in huis

Thuis met het hele gezin? Weten de kinderen geen blijf met hun creativiteit? M heeft heel wat kunstblaadjes voor kinderen vanaf 8 jaar. Aan de hand van een reeks opdrachten leer je samen een kunstwerk vanbinnen en vanbuiten kennen.

KNAL! Stadsfestival van de Big Bang

Van 15.10.21 tot 30.01.22 neemt 'KNAL! Stadsfestival van de Big Bang' Leuven over. In M kan je je komen verwonderen in twee gloednieuwe tentoonstellingen: 'Verbeelding van het universum' & Richard Long. In de ene zit je met je hoofd - bijna letterlijk - in de wolken, met de andere dan weer met je voeten op de grond. Voor beide tentoonstellingen maakten we ook weer kunstblaadjes. Ben je er klaar voor? 

Kunstblaadje 10

Verbeelding van het universum

Kunstblaadje 10

Verbeelding van het universum

Kijk jij ‘s avonds ook wel eens uit je raam naar de maan? Dat was de favoriete bezigheid van Maria Clara Eimmart - één van de eerste vrouwelijke astronomen én kunstenares. In dit kunstblaadje treed je in haar voetstappen en maak je een dagboek. 

Kunstblaadje 11

Verbeelding van het universum

Kunstblaadje 11

Verbeelding van het universum

Als mensen vroeger ‘s nachts naar boven keken, zagen ze allerlei gekke figuren in de sterren. Ze pierden met hun ogen naar de lucht en zagen plots een stier of een vis verschijnen. Op die manier ontstonden er allerlei sterrenbeelden. In dit kunstblaadje leer je je eigen sterrenbeeld kennen en ga je aan de slag met de dierenriem.

Kunstblaadje 12

Richard Long

Kunstblaadje 12

Richard Long

Ken je kunstenaar Richard Long al? Richard doet niets liever dan wandelen in de vrije natuur. Tijdens zijn tochten zondert hij zich helemaal af van de buitenwereld. Daar maakt hij kunstwerken met stenen, hout en ander materiaal dat hij kan vinden. Dit kunstblaadje neemt je mee op wandel: maak je eigen natuurkunstwerk of ontdek jouw talenten als dichter. 

Er is meer!

Dit is (voorlopig) het laatste kunstblaadje. Benieuwd naar de vorige kunstblaadjes? Hieronder kan je ze allemaal terugvinden. En er is ook aan de mama’s en papa’s gedacht: we brengen M zo veel mogelijk naar je thuis met virtuele 360°-tours, video’s, onze eigen podcast en ons nieuwe magazine. Bekijk het allemaal op beleef M digitaal.

Vorige kunstblaadjes

Heb je de vorige kunstblaadjes gemist? Geen probleem, hieronder kan je ze allemaal terugvinden! 

Kunstblaadje 9 | Lentekriebels

Kunstblaadje 9 | Lentekriebels

20 maart is de eerste dag van de lente. De dagen worden langer, bloemen schieten uit de grond, de zon komt steeds vaker piepen, mensen trekken hun tuin in en de zomer lonkt. We spreken dan ook niet voor niets over lentekriebels. Voel jij ze ook al? Om de lente zelf eens in de bloemetjes te zetten creëerden we een nieuw kunstblaadje.

Kunstblaadje 8 | Poëzieweek

Kunstblaadje 8 | Poëzieweek

Poëzieweek: het ideale moment om op onderzoek te gaan in onze collectie. Speciaal voor jou namen we een kijkje - drie werken sprongen eruit. Rond deze drie collectiestukken hebben we een nieuwe serie kunstblaadjes gemaakt die je zowel thuis als in het museum kan komen invullen. Benieuwd? Kies hieronder een opdracht die je het meeste aanspreekt (of doe ze gewoon allemaal). 

Kunstblaadje 7 | Alles voor de vorm

Kunstblaadje 7 | Alles voor de vorm

Welkom in de oudste zalen van M. Hier woonden Leopold en Maria Vanderkelen, de burgemeester van Leuven en zijn vrouw. Ze ontvangen je hier in hun praalvertrekken. In deze prachtige kamers ontving de burgemeester zijn belangrijkste gasten, werden er feesten gehouden en pakte hij uit met al zijn mooie voorwerpen.

Kunstblaadje 6 | Moederdag!

Kunstblaadje 6 | Moederdag!

Zondag 10 mei was het Moederdag en dat hebben we niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Hoe mooi had het geweest om op die dag samen M te bezoeken, maar helaas kon dat nog niet. Daarom brengen we de kunstwerken tot bij jullie!

Kunstblaadje 5 | 'De Kalenderwijzerplaat'

Kunstblaadje 5 | 'De Kalenderwijzerplaat'

Met dit kunstblaadje haal je het kunstwerk 'De Kalenderwijzerplaat' in huis. Dit kunstwerk heeft in het museum een zaal helemaal voor zich alleen. Het bestaat uit verschillende kleine scènes en in totaal staan er wel meer dan 100 mensen op dit paneel! Neem een kijkje en ontdek dit mysterieuze werk!

Kunstblaadje 4 | 'De Taal van het Lichaam'

Kunstblaadje 4 | 'De Taal van het Lichaam'

We nemen vandaag een duik in de tentoonstelling 'De Taal van het Lichaam'. Zin om samen op ontdekking te gaan? In deze tentoonstelling zal je oude én nieuwe kunstwerken vinden, veel beweging zien, een koppel ontdekken dat zich erg verveelt en zelfs enkele blote mensen kunnen spotten...

Kunstblaadje 3 | Nel Aerts

Kunstblaadje 3 | Nel Aerts

We stellen je graag voor aan Nel Aerts! Nel maakt schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen. Ze houdt ook erg van kleurrijke stoffen en ze maakt graag collages en films. Een echt manusje van alles dus! Even kijken of we in haar voetstappen kunnen treden.

Kunstblaadje 2 | Kiluanji Kia Henda

Kunstblaadje 2 | Kiluanji Kia Henda

Maak kennis met kunstenaar Kiluanji Kia Henda! Pfff, dat is geen gemakkelijke naam. Kiluanji is geboren in Angola, een land in Afrika. Hij houdt ervan om zijn fantasie te gebruiken. Eén keer bedacht hij zelfs een verhaal waarbij hij als astronaut op ruimtereis vertrok. Zijn jullie net als Kiluanji zot op fantasie?

Kunstblaadje 1 | 'Het Laatste Avondmaal'

Kunstblaadje 1 | 'Het Laatste Avondmaal'

Wie zit er eigenlijk allemaal rond die tafel? Wat eten ze? En hoe heeft de kunstenaar dat al die honderden jaren geleden geschilderd? Kijk, fantaseer, teken en kom samen met het gezin op een speelse manier alles te weten over ‘Het Laatste Avondmaal’ van Dieric Bouts. 

Klaar voor een bezoek aan M?

Luisterspel

Warre en Luna in ‘Verbeelding van het universum’ & Richard Long

Familieparcours

Ontdek M met Vlieg!

Familieparcours

Sint-Pieterskerk met doe-boekje