Hoger onderwijs

Hoger onderwijs

Kunnen we je helpen?

Een museumbezoek op maat

M biedt studenten hoger onderwijs een greep uit het aanbod op maat van volwassenen. Onze gidsen passen deze rondleidingen graag aan op maat van jullie specifieke afstudeerrichting of project waarbinnen het museumbezoek kadert.

We kijken uit naar een nieuw schooljaar waarin we jullie weer talrijk hopen te verwelkomen. En dat in zowel M als de Sint-Pieterskerk. Een rondleiding met jouw groep plannen? Reserveren is de boodschap!

Tentoonstellingen 'Verbeelding van het universum' en Richard Long

Tentoonstellingen 'Verbeelding van het universum' en Richard Long

Beschikbaar vanaf 25.10.2021 tot en met 16.01.2022

In ‘Verbeelding van het universum’ staat de fascinatie van de mens voor het onmetelijke heelal centraal. Hoe is de wereld ontstaan? Wat is onze plaats in het universum? Wat brengt de toekomst? Dat die fascinatie voor het universum ook hedendaagse kunstenaars inspireert, ontdekt jouw klas in de solotentoonstelling van Richard Long. Deze Britse kunstenaar laat zich inspireren door de natuur.

Hoogtepunten uit de collectie van M

Hoogtepunten uit de collectie van M

Beschikbaar vanaf 01.09.2021

Wil je graag focussen op de permanente collectie van M? Een gids maakt je wegwijs binnen de verschillende thema’s uit onze collectie oude en hedendaagse kunst. Je klas ontdekt de roots van het museum, verschillende visies op presenteren en gaat in op onze befaamde verzameling Middeleeuwse beeldhouwkunst en toegepaste kunst.

'M in the Mix'

'M in the Mix'

Beschikbaar vanaf 01.09.2021

Ben je voor de eerste keer in M? Of wil je een brede kennismaking met M? Laat je dan verrassen door de verschillende aspecten van het museum. Een gids maakt je wegwijs in de architectuur van het gebouw en de geschiedenis van M. Je ontdekt zowel de collectie van M als een greep uit de tijdelijke tentoonstellingen oude of hedendaagse kunst.

M in Leuven

M in Leuven

Wil je graag Leuven beter leren kennen aan de hand van architectuur en beeldende kunst? De museumsite en de kunstcollectie van M vertellen mee het verhaal van deze historische universiteitsstad.

Ontdek met je groep de Sint-Pieterskerk

Ontdek met je groep de Sint-Pieterskerk

Beschikbaar vanaf 01.09.2021

Op een boogscheut van M Leuven vormt de gerestaureerde Sint-Pieterskerk het decor voor een zinnenprikkelende beleving. M neemt je mee in het boeiende verhaal van deze gotische kerk en laat je kennismaken met haar kunstschatten: topwerken van Vlaamse Meesters in hun authentieke context.

Ik kom van ver

Ik kom van ver

Beschikbaar vanaf 01.09.2021

Hoe kijken personen met een migratieverleden naar de M-collectie? Ontdek veelkleurige associaties, verhalen over religie, cultuur en verrassende inzichten. Twee gidsen nemen je daarvoor mee op pad: de M-gids en de Ik kom van ver-gids gaan de uitdaging aan om verhalen uit verschillende leefwerelden te koppelen aan de M-collectie. Een andere kijk op kunst en cultuur die de blik van jongeren verruimt.

Do it yourself

Do it yourself

Beschikbaar vanaf 01.09.2021

Vind je het waardevol om eens een les in het museum te geven, je leerlingen een groepswerk te laten maken in de museumzalen of vanuit een specifiek thema een kunstwerk eruit te pikken? Ook dat kan. M zet de deur open voor leerkrachten die het museum als extra lesruimte willen gebruiken. Met je lerarenkaart kan je het museum gratis bezoeken, dus bereid gerust je lessen voor tussen de kunstwerken.

TeaMspel

TeaMspel

Beschikbaar vanaf 01.09.2021

Samenwerken en kijken, daar draait alles om in het TeaMspel. Aan de hand van enkele speelse opdrachten dagen we je uit om je blik te verruimen en je verbeeldingskracht een boost te geven.

Handig om te weten

En dat ook nog

Digitaal aanbod

Neem een kijkje in ons digitaal aanbod via mleuven.be/beleefMdigitaal: filmpjes, virtuele tours, podcasts,… kunnen je inspireren om kunst de tot bij je studenten te brengen. Ook uitermate geschikt als cultureel verantwoorde ontspanning.

Laat van je horen

Zoek je een aanbod op maat van je opleiding?

Zoek je een manier om kunst binnen te brengen in je lespraktijk en zoek je een culturele bondgenoot. Of zie je door het culturele bos de bomen niet meer? We helpen je graag verder.