Hoger onderwijs

Hoger onderwijs

Vragen?

M biedt studenten hoger onderwijs een greep uit het aanbod op maat van volwassenen. Onze gidsen passen deze rondleidingen graag aan op maat van jullie specifieke afstudeerrichting of project waarbinnen het museumbezoek kadert.

Voorlopig zijn gegidste groepsbezoeken niet mogelijk in M en de Sint-Pieterskerk voor het onderwijs. We kijken ernaar uit jullie hopelijk binnenkort opnieuw te mogen verwelkomen.

Laat van je horen

Zoek je een aanbod op maat van je opleiding?

Of zoek je een manier om kunst binnen te brengen in je lespraktijk en zoek je een culturele bondgenoot. Of zie je door het culturele bos de bomen niet meer? We helpen je graag verder.

Hoogtepunten uit de M-collectie

Hoogtepunten uit de M-collectie

Beschikbaar vanaf 01.09.2021

Wil je graag focussen op de permanente collectie van M? Een gids maakt je wegwijs binnen de verschillende thema’s uit onze collectie oude en hedendaagse kunst. Je klas ontdekt de roots van het museum, verschillende visies op presenteren en gaat in op onze befaamde verzameling Middeleeuwse beeldhouwkunst en toegepaste kunst.

M-in-the-mix: een kunstcocktail

M-in-the-mix: een kunstcocktail

Beschikbaar vanaf 01.09.2021

Ben je voor de eerste keer in M? Of wil je een brede kennismaking met M? Laat je dan verrassen door de verschillende aspecten van het museum. Een gids maakt je wegwijs in de architectuur van het gebouw en de geschiedenis van M. Je ontdekt zowel de M-collectie als een greep uit de tijdelijke tentoonstellingen oude of hedendaagse kunst.

Ontdek met je groep de Sint-Pieterskerk

Ontdek met je groep de Sint-Pieterskerk

Beschikbaar vanaf 01.09.2021

Op een boogscheut van M Leuven vormt de gerestaureerde Sint-Pieterskerk het decor voor een zinnenprikkelende beleving. M neemt je mee in het boeiende verhaal van deze gotische kerk en laat je kennismaken met haar kunstschatten: topwerken van Vlaamse Meesters in hun authentieke context.

Thomas Demand en Ericka Beckman

Thomas Demand en Ericka Beckman

Momenteel niet beschikbaar

M brengt met Thomas Demand en Ericka Beckman twee topkunstenaars uit de hedendaagse kunstwereld onder de aandacht. Samen met een gids ontdek je beide tentoonstellingen en kom je meer te weten over de kunstenaars, en de blik op de wereld die in hun werk schuilgaat.

Ik kom van ver

Ik kom van ver

Beschikbaar vanaf 01.09.2021

Hoe kijken personen met een migratieverleden naar de M-collectie? Ontdek veelkleurige associaties, verhalen over religie, cultuur en verrassende inzichten. Twee gidsen nemen je daarvoor mee op pad: de M-gids en de Ik kom van ver-gids gaan de uitdaging aan om verhalen uit verschillende leefwerelden te koppelen aan de M-collectie. Een andere kijk op kunst en cultuur die de blik van jongeren verruimt.

Do it yourself

Do it yourself

Beschikbaar vanaf 01.09.2021

Vind je het waardevol om eens een les in het museum te geven, je leerlingen een groepswerk te laten maken in de museumzalen of vanuit een specifiek thema een kunstwerk eruit te pikken? Ook dat kan. M zet de deur open voor leerkrachten die het museum als extra lesruimte willen gebruiken. Met je lerarenkaart kan je het museum gratis bezoeken, dus bereid gerust je lessen voor tussen de kunstwerken.

In-TeaM

In-TeaM

Beschikbaar vanaf 01.09.2021

Digitaal aanbod

Zit een bezoek er voorlopig nog niet in? Dan kan je steeds een kijkje nemen in ons digitaal aanbod via mleuven.be/beleefMdigitaal: filmpjes, virtuele tours, podcast, kunstblaadjes… kunnen je inspireren om kunst de klas binnen te brengen. Ook uitermate geschikt als cultureel verantwoorde ontspanning.