Elke eerste zondag van de maand

Instaprondleidingen

05.05.2019
Koop je ticket

Perioden

Heb je zin om een rondleiding te volgen maar geen groep om samen mee te reserveren? Dan kan je elke eerste zondag van de maand aansluiten bij een instaprondleiding. Reken anderhalf uur om samen te kijken, filosoferen, discussiëren en andere bezoekers te ontmoeten. Bepaal mee het parcours, blijf even in je eentje hangen of maak samen een ommetje langs de nieuwe expo.

Praktisch

Kies een instaprondleiding

05.05.19

Waanzin

05.05.19

Waanzin

Tweejaarlijks geeft M een zaal volledig in handen van het publiek. Dit jaar aan zet: tien Leuvense studenten. Samen maakten ze een selectie met zowel oude als hedendaagse kunstwerken uit de M-collectie, die ze presenteren in een eigenzinnige scenografie. Het centrale thema? Waanzin. De expo biedt op die manier een jonge, frisse blik op een uiteenlopende verzameling kunstwerken.

02.06.19

De Taal van het Lichaam

02.06.19

De Taal van het Lichaam

Het menselijk lichaam is niet weg te denken uit de beeldende kunst en heeft telkens een eigen verhaal te vertellen. Wat is de invloed van de context waarin dat lichaam zich beweegt en onze ruimere culturele bagage op de perceptie en interpretatie van wat een kunstenaar via houdingen en gebaren wil communiceren? Samen met je gids ga je op zoek naar mogelijke antwoorden.