De jaren zestig in beeld

Debat, film en documentaire

De jaren zestig in beeld

Debat, film en documentaire

De jaren zestig in beeld

Vijftig jaar na Mei '68 staan de jaren zestig weer volop in de belangstelling. Studentenprotesten, feminisme en zwart activisme schudden toen de boel op – en vandaag? M, Cinema ZED en het Vlaams-Nederlands huis deBuren grijpen de publicatie van het monumentale boek De jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis van Geert Buelens aan om dieper te graven in de kunst en cultuur van dat roemrijke decennium.

We tonen documentaires, nodigen inspirerende gasten uit en gaan met de auteur zelf in gesprek over de erfenis van deze spraakmakende periode. Er is aandacht voor politieke, maatschappelijke en culturele veranderingen, maar ook voor film, muziek, fotografie, literatuur en de andere kunsten. Want behalve een heel repertoire aan revolutionaire slogans en ideeën, leverden de jaren zestig bovenal een ongekende hoeveelheid onvergetelijke liedjes en beelden op.

 

Deze reeks is een organisatie van Cinema ZED, Vlaams-Nederlands huis deBuren en M-Museum Leuven. Met de steun van KU Leuven. De reeks werd samengesteld naar aanleiding van de publicatie ‘De jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis’ door Geert Buelens.  

Activiteiten in M

Boekvoorstelling

De jaren zestig in beeld

Documentaire in M

Rocky Road to Dublin

Documentaire in M

Mensen van morgen