Klinkt als kunst

Luister

Klinkt als kunst

Klinkt als kunst

Even genoeg naar je scherm gestaard? Wij in ieder geval wel. Leun achterover, sluit je ogen en beluister een kunstwerk uit de collectie van M.

 

Ontdek telkens vijf werken uit een collectiepresentatie of tentoonstelling van M. Beluister eerst de aflevering, laat je verbeelding de vrije loop en bekijk dan het kunstwerk achter het verhaal. Veel luisterplezier!  

 

Hieronder staan vier boeiende reeksen je op te wachten.
'Kunstvormen''De Arenbergs', 'Tussen Hemel en Aarde' en 'De Taal van het Lichaam'.

Reeks

Waanzin. Students at M.

Reeks

Waanzin. Students at M.

Voor deze reeks 'Klinkt als kunst' luisteren we naar vijf Leuvense studenten. Samen maakten ze een selectie kunstwerken uit de M-collectie in het kader van de tentoonstelling Waanzin. Luister naar hun persoonlijke verhaal bij de verschillende stukken die ze selecteerden en ontdek hun blik op het werk.

Reeks

Utopia

Reeks

Utopia

Carmien Michels brengt de kunstwerken van de tentoonstelling 'Op zoek naar Utopia' tot leven. Net zoals bij de reeksen 'Tussen Hemel en Aarde' en 'de Arenbergs' geeft ze een hedendaagse twist aan deze werken, ditmaal met het oog op onze jongste kunstliefhebbers. 

Reeks

Kunstvormen

Reeks

Kunstvormen

Met deze reeks 'Klink als kunst' bekijken we vier verschillende kunstvormen: fotografie, beeldhouwkunst, schilderkunst en textiel. Neem een duik in deze diverse collectie en beleef kunst op een unieke manier. 

REEKS

De Arenbergs

REEKS

De Arenbergs

In 2018 was de tentoonstelling 'Macht en Schoonheid. De Arenbergs' te zien in M. Ook hier werden een aantal werken blootgesteld aan de fantasie van Carmien Michels. Ontdek wat er volgens haar gebeurde met 'De blinde Hertog' of wat er zich destijds allemaal kon afspelen in de bibliotheek van 'De Arenbergs'. 

REEKS

Tussen Hemel en Aarde

REEKS

Tussen Hemel en Aarde

Carmien Michels brengt de kunstwerken van de tentoonstelling 'Tussen Hemel en Aarde - Beleef Het Laatste Avondmaal van Bouts' tot leven. Gewapend met een vlotte pen en scherpe tong geeft ze een hedendaagse twist aan enkele topwerken in de Sint-Pieterskerk. 

REEKS

De Taal van het Lichaam

REEKS

De Taal van het Lichaam

In deze collectiepresentatie lag de focus op het thema lichaamstaal. In vier zalen bracht M zowel oude als hedendaagse kunstwerken samen waarbij het menselijk lichaam centraal staat.