Expo Leuven

Koolen Bart

02.06.2018 - 30.06.2018

Bart Koolen ontwikkelde de voorbije jaren een eigen beeldtaal waarin wetenschap, sciencefiction en stripboeken veelvoorkomende thema’s zijn. In het schilderproces vinden toevalligheden plaats, waardoor beelden samenkomen en nieuwe betekenissen ontstaan. Door schilderkunst en digitale tekenprogramma’s af te wisselen, creëert Koolen collages van felle kleuren en met stereotiepe en archaïsche beelden. Het resultaat zijn eclectische scènes op groot formaat.

Bart Koolen: “Het begint meestal met één beeld, een fascinatie. Ik ga dan aan de slag met Photoshop en Illustrator. Ik componeer met beelden. Dit is een boeiende zoektocht. Soms denk ik: dit wordt niets, en pik ik het later terug op. Soms werkt het dan weer niet. Er ontstaat een wisselwerking tussen ontwerpen op pc en schilderen. Een ontwerp werkt soms niet op doek. Ik wijk dan af van het plan en daarna wordt het boeiend, ik begeef me op onbekend terrein.”

In de exporuimte van de Romaanse Poort toont Bart Koolen een reeks van grote schilderijen waarbij hij acrylverf met olieverf combineert.

Iedereen is welkom op de opening op vrijdag 1 juni om 19u.

Praktisch

Locatie

Locatie