Kunstblaadjes voor het onderwijs

Kunst in de klas!

Kunstblaadjes voor onderwijs

Kunst in de klas!

Kunstblaadjes voor het onderwijs

Met de kunstblaadjes ontdek je spelenderwijs kunst vanuit je eigen klaslokaal. Wandel virtueel door onze museumzalen, ontmoet het Laatste Avondmaal van Dieric Bouts of duik in de middeleeuwen met de Kalenderwijzerplaat.


Projecteer het kunstblaadje in het groot en overloop samen met je leerlingen de informatie en opdrachten. Aan de hand van een reeks opdrachten leer je samen een kunstwerk vanbinnen en vanbuiten kennen. Het kunstblaadje zet aan tot aandachtig kijken, praten, fantaseren en tekenen.


Je kan het gebruiken als opstart of afsluit van de schooldag of als inleiding voor een les. Kom je op bezoek in M of de Sint-Pieterskerk? Dan kan je het ook gebruiken als inleiding voor jullie uitstap.

1ste, 2de en 3e leerjaar

Er wordt volop gewerkt aan het kunstblaadjesaanbod voor het 1ste, 2de en 3de leerjaar. Binnenkort meer!

4de, 5de en 6de leerjaar

Kunstblaadje 'Het Laatste Avondmaal'

4de, 5de en 6de leerjaar

Kunstblaadje 'Het Laatste Avondmaal'

Wie zit er eigenlijk allemaal rond die tafel? Wat eten ze? En hoe heeft de kunstenaar dat al die honderden jaren geleden geschilderd? Kijk, fantaseer, teken en kom samen met je klas op een speelse manier alles te weten over ‘Het Laatste Avondmaal’ van Dieric Bouts.

Kunstblaadje 'De Kalenderwijzerplaat'

Kunstblaadje 'De Kalenderwijzerplaat'

Met dit kunstblaadje komt het kunstwerk 'De Kalenderwijzerplaat' in je klas terecht. Het kunstwerk bestaat uit verschillende kleine scènes waarmee je in de middeleeuwen duikt. Neem een kijkje en ontdek dit mysterieuze werk!