Veelgestelde vragen rond het M-bassadeurslidmaatschap

Het M-bassadeurslidmaatschap

Veelgestelde vragen

Over het M-bassadeurslidmaatschap

Veelgestelde vragen over het M-bassadeurslidmaatschap

I Jouw lidmaatschap tijdens de pandemie

1) Door de coronamaatregelen kon ik M niet bezoeken. Wat met mijn lidmaatschap?

Sluiting maart 2020

Zoals je weet, kon M vanaf 16.03 geen bezoekers ontvangen wegens de coronamaatregelen.


Daarom bieden we M-bassadeurs met een lidmaatschap actief tussen 1 april 2020 en 13 maart 2021 twee opties:

  1. Ofwel krijg je twee maanden lidmaatschap bij het hernieuwen van jouw lidmaatschap. Je lidmaatschap zal dus geldig zijn voor 14 maanden in plaats van 12 maanden.
  2. Ofwel kies je ervoor M te steunen en geen compensatie op te nemen voor de afgelopen weken. Zo help je als M-bassadeur jouw museum door deze moeilijke tijden.

We horen graag jouw keuze. Geef die even door via mleuven.be/mijn-lidmaatschap en dan houden we je verder op de hoogte.

Sluiting oktober 2020

Op woensdag 28.10 sloten M en de Sint-Pieterskerk voor de tweede keer in 2020 de deuren. Als compensatie van de periode waarin we onze deuren moesten sluiten in oktober 2020, verlengden we jouw lidmaatschap automatisch met zes weken. Hiervoor hoef je niets te doen.

2) Krijg ik een financiële vergoeding?

Zoals voor veel organisaties, zowel binnen als buiten de culturele sector, zijn het moeilijke tijden. We voorzien geen financiële vergoeding of terugbetaling voor de weken dat M sloot in navolging van de coronamaatregelen. We willen graag vrienden blijven en voorzien daarom enerzijds een optionele verlenging van twee maanden bij de hernieuwing van je lidmaatschap. Deze verlenging staat gelijk aan de eerste sluitingsperiode van het museum. 

 

En voor de tweede sluiting, verlengen we jouw lidmaatschap sowieso met de periode van de sluiting.
 

II Over de nieuwe M-bassadeursformule

3) Ik was M-bassadeur individueel aan € 45 of M-bassadeur Plus aan € 90. Wat verandert er in de nieuwe formule?

Je hebt de keuze tussen twee opties:

4) Ik was M-bassadeur duo of gezin (vast/ flex) aan € 70 of M-bassadeur plus duo of gezin (vast/ flex) aan € 130

Kunst beleven we graag samen in familie of groepsverband, met een vriend/in, je buur, je partner of met je hele gezin. Als een open huis organiseert M activiteiten voor alle leeftijden, voor liefhebbers of experten. Daarom geniet je een korting van € 5 wanneer je met meer dan één persoon M-bassadeur wordt, ook als het een persoon jonger dan 18 jaar betreft. Elk kind, kleinkind, pluskind of pleegkind jonger dan 18 jaar kan gratis M-bassadeur worden. Zo kunnen jullie samen genieten van al het moois dat kunst te bieden heeft.


Elke persoon ontvangt een M-bassadeurskaart op naam. Dit betekent wel dat de flex formule wegvalt, maar niet getreurd. Op de vriendendag en op geregelde tijdstippen zorgen we ervoor dat je een vriend kan meenemen naar de activiteiten of bezorgen we vouchers om met een persoon naar keuze het museum te bezoeken.

5) Wat is de M-kaart?

De vroegere M-bassadeursbasisformule, die gericht was op onbeperkte toegang tot M, heeft plaats gemaakt voor de M-kaart. Voor € 25 per persoon heb je dan een jaar lang onbeperkt toegang tot het museum.

6) Ik kan beroep doen op het sociaal tarief

Als je een kunstliefhebber bent met een UiTpas, betaal je € 15 voor de M-bassadeursformule met onbeperkte toegang tot M. Voor de combinatie met de museumpas betaal je € 22.

7) Ik heb al een museumPASSmusées en wil graag M-bassadeur blijven of worden

Heel leuk! Je kan aan het onthaal van M jouw M-bassadeurslidmaatschap aanmaken. Je betaalt € 40 indien je individueel registreert en € 35 indien je meer dan één persoon registreert.

 

Je krijgt toegang tot het volledige verdiepende M-bassadeursprogramma, onbeperkte toegang tot M en 169 andere Belgische musea.

8) Mijn M-bassadeurslidmaatschap loopt af in mei. En mijn museumpas pas in december. Wat doe ik?

Geen enkel probleem. Het is geen vereiste dat jouw M-bassadeurslidmaatschap dezelfde startdatum en/ of vervaldatum heeft als jouw museumpas.

9) Steun ik M Leuven als M-bassadeur?

Zeker weten! Je bent als M-bassadeur onze eerste lijn met het publiek van M. Als vriend van M, beschouwen we jou als een belangrijk klankbord. We vertellen elkaar waar we mee bezig zijn. We praten over onze plannen en dromen. En het is dankzij jouw betrokkenheid en deelname aan het activiteitenprogramma ook een belangrijk uithangbord. Als M-bassadeur ben je ook ambassadeur voor het museum

 

Wil je M ook financieel ondersteunen? Dan kan je aanvullend een gift doen aan het museumfonds M-LIFE. Vanaf € 40 is jouw gift fiscaal aftrekbaar en kan M projecten realiseren zoals restauraties, ondersteuning van kunstenaars en de educatieve werking. Alle info hierover vind je op mlife.be.

III Praktisch

10) Hoe kan ik mijn adres of klantgegevens updaten?

Loes Hubrechts is jouw persoonlijk aanspreekpunt voor al jouw M-bassadeursvragen. Jouw gegevens updaten kan je doen door een mailtje te sturen naar mbassadeurs@mleuven.be of te telefoneren naar het nummer +32 (0)16 27 27 45.

11) Hoe kan ik mij inschrijven voor de M-bassadeursactiviteiten?

Je krijgt maandelijks een digitale nieuwsbrief met een overzicht van de verschillende activiteiten. Deze nieuwsbrief wordt niet met de post opgestuurd. Je kan dus enkel digitaal inschrijven. En ook via mleuven.be/m-bassadeuractiviteiten heb je steeds een up to date overzicht.

12) Kan ik een M-bassadeurslidmaatschap cadeau geven voor iemand anders?

Zeker weten! Je kan iemand heel blij maken met dit mooie geschenk. Een cadeaubon voor een M-bassadeurlidmaatschap koop je aan het onthaal in M. Die cadeaubon kan de M-bassadeur in spé dan op vertoon van zijn of haar identiteitskaart, inruilen voor een lidkaart aan het onthaal in M. Lees er alles over mleuven.be/cadeautip.

Vragen?

Kara Kankilic helpt je graag verder via mbassadeurs@mleuven.be of telefonisch via het nummer +32 (0)16 27 27 45.