M-IDZOMER

27.07.2017 - 30.07.2017
Koop je ticket

Perioden

Waan je op een festivalweide in het hartje van Leuven

M-IDZOMER, hét eigenzinnige cultuur-en muziekfestival, van M-Museum Leuven en Het Depot, serveert opnieuw een verrassende mix van muziek, dans, performance, film en expo’s. De tuin van M transformeert vier dagen in het decor van een stevig muziekprogramma, waarbij de jazzliefhebbers op vrijdag aan hun trekken komen en de kinderen opnieuw het festivalterrein veroveren op zaterdagnamiddag.

 

Headliners bekend!

Do 27.07

Warhaus

Do 27.07

Warhaus

Warhaus – a.k.a. Maarten Devoldere – bekend als de helft van de befaamde indiepop-rocksensatie Balthazar, trapt als eerste het festivalweekend af. Met zijn Warhaus-debuut We Fucked A Flame Into Being hult hij zijn opzwepende, filmische ritmes tot pop-noir van de beste soort en creëert hij een donkere, melancholische en bezwerende sfeer die doet denken aan muziek van grootheden als Tom Waits, Leonard Cohen, Serge Gainsbourg en Nick Cave.

Vr 28.07

Het Zesde Metaal

Vr 28.07

Het Zesde Metaal

Op Calais, het vierde album van Het Zesde Metaal, fileert Wannes Cappelle de mens en legt hij de tragiek van de wereld en de liefde bloot. Ook op hun vierde album verstaat Cappelle de kunst om in eenvoudige woorden de complexe werkelijkheid te bezingen. De songs graven dieper dan ooit. De combinatie van poëtische, spitsvondige teksten met een heel eigenzinnige sound zorgt ervoor dat Het Zesde Metaal meer dan ooit blijft beklijven.

Za 29.07

Maceo Parker

Za 29.07

Maceo Parker

Maceo Parker wordt beschouwd als één van de pioniers van de moderne funk en hiphop. Al in de jaren zestig legde hij daarvoor de basis als saxofonist bij James Brown. Dankzij zijn unieke saxofoongeluid drukte hij zijn stempel op de sound van diens muziek en groeide hij uit tot een legende. Instussen is Parker een grootmeester in de jazz en soul en bracht hij solo al meer dan vijftien albums uit.

Zo 30.07

John Scofield

Zo 30.07

John Scofield

John Scofield, één van de allergrootste gitaristen van de moderne jazz, sluit het festival af. Scofield speelde samen met Miles David, Gerry Mulligan en Chet Baker en nam meer dan dertig albums op onder eigen naam. Met zijn laatste album Country for Old Men sleepte de jazzlegende twee Grammy's in de wacht. Zijn grote verscheidenheid in stijl en meesterlijke manier van improviseren maken hem tot een unieke speler in het veld.

VIP-tickets

Wil je M-IDZOMER op een unieke manier beleven? Als VIP krijg je toegang tot één van de mooiste plekjes van Leuven: het dakterras van M. Daar geniet je niet alleen van een heerlijk driegangenbuffet en drankjes, maar ook van een exclusief zicht op het podium!