Bezoek M veilig

Bezoek M & de Sint-Pieterskerk

M ontvangt je graag veilig

Reserveer een tijdslot in M

We bezorgen graag al onze bezoekers en zo veilig en aangenaam mogelijk bezoek. Je krijgt dan ook zoveel ruimte, dat het lijkt alsof je de kunst voor jou alleen hebt. Ontdek hieronder wat je kan komen bekijken en hoe we samen zorgen voor een veilig en aangenaam bezoek.

HOE KAN IK M EN DE SINT-PIETERSKERK BEZOEKEN?

Om voor iedereen een veilig bezoek te garanderen, kan je M momenteel enkel bezoeken door vooraf een tijdslot te reserveren. Dat kan voor M op deze pagina.

 

De Sint-Pieterskerk kan je bezoeken zonder een tijdslot te reserveren. Wie de digitale beleving wil uitproberen, moet daarvoor wel een tijdslot reserveren. Dat kan via deze pagina.

 

Reserveren doe je best online. Wie dit niet kan, helpen we verder aan de balie in het museum. Daar accepteren we om veiligheidsredenen enkel betalingen met kaart.

 

Let op: iedereen moet op voorhand een tijdslot reserveren. Ook wie recht heeft op een specifieke korting of gratis toegang (zoals bezoekers met een museumPASSmusées, M-cenassen en M-bassadeurs) kan terecht op de online ticketpagina.

WELKE TENTOONSTELLINGEN KAN IK BEKIJKEN?

We hebben een veilig parcours voor jou uitgestippeld door de collectiepresentaties 'Neem je tijd', 'Bewogen', 'Waanzin', ‘Alles voor de vorm’, de focuskamer ‘De Zeven Sacramenten’ en ‘De Taal van het Lichaam’.

 

In de Sint-Pieterskerk kan je ook opnieuw de permanente tentoonstelling ‘Tussen Hemel en Aarde – Beleef ‘Het Laatste Avondmaal van Bouts’ bezoeken.

VERANDEREN DE OPENINGSDAGEN EN -UREN?

De openingsdagen van M blijven ongewijzigd: enkel op woensdag is het museum gesloten. De andere dagen van de week kan je M bezoeken tussen 11:00 en 18:00, op voorwaarde dat je vooraf een tijdslot reserveert.

 

Ook de openingsuren van de Sint-Pieterskerk blijven ongewijzigd: Je kan de kerk dagelijks bezoeken tussen 10:00 en 16:30. Op zondag is dat tussen 11:00 en 16:30. Op woensdag is de kerk gesloten. 

KAN IK M OOK WEER BEZOEKEN OP DONDERDAGAVOND?

Ja, we ontvangen je graag weer tussen 18:00 en 22:00 op donderdagavond. Ook dit bezoek verloopt via tijdsloten (max. 90 minuten per bezoek), zodat we voor iedereen voldoende afstand kunnen garanderen. Reserveren kan online.

 

Op de eerste donderdagavond van de maand wordt dit gratis aangeboden aan Leuvenaars (postcodes 3000, 3001, 3010, 3012 en 3018). Ook hiervoor moet op voorhand een tijdslot gereserveerd worden. 

HOE ANNULEER IK EEN RESERVATIE?

Als het tijdslot dat je gereserveerd hebt, uiteindelijk toch niet past, vragen we je om je reservatie te annuleren via tickets@mleuven.be. Zo kunnen we het moment opnieuw openstellen voor andere bezoekers.

ONTVANGT M BEZOEKERS MET BEPERKTE MOBILITEIT?

Uiteraard is het museum nog steeds toegankelijk voor iedereen. Er zijn rolstoelen beschikbaar in het museum, die tussen elk gebruik ontsmet worden. Breng je een begeleider mee? Dan kan die persoon gratis een tijdslot reserveren via de website.

HOE ZIT HET MET GROEPSBEZOEKEN?

Vanaf 01.09.2020 zijn gegidste groepsbezoeken terug mogelijk in M en de Sint-Pieterskerk. Met volwassenen? Lees er hier alles over. Met de klas? Dan kan je op deze pagina terecht.

 

Wat contactopsporing betreft, rekenen we erop dat één iemand contactpersoon is van de rondleiding en zelf een overzicht bijhoudt met de contactgegevens van de deelnemers. Heb je hier nog vragen over? Neem gerust contact op met ons via reservaties@mleuven.be of +32(0)16 27 29 53.

HOE BEREID IK ME BEST VOOR OP MIJN BEZOEK?

Je ontvangt een bevestiging van je reservatie via mail. Druk je ticket af of zorg ervoor dat je het kan tonen op je smartphone. Probeer zeker op tijd te komen, zodat we de ingeplande tijdsblokken kunnen respecteren. Je spontaan aanmelden voor een bezoek aan M zonder reservatie, is niet mogelijk.

 

De Sint-Pieterskerk is wel vrij te bezoeken zonder reservatie. Er kunnen maximaal 40 bezoekers tegelijk de kerk bezoeken. Wil je de kunstwerken leren kennen aan de hand van de digitale beleving, dan vragen we je wel om daarvoor een tijdslot te reserveren.

 

Een mondmasker dragen in het museum of de kerk is verplicht.

HOE ZORGEN WE SAMEN VOOR EEN VEILIG BEZOEK?

We zorgen er graag voor dat iedereen M en de Sint-Pieterskerk op een aangename en veilige manier kan bezoeken. Daarom vragen we je om samen met ons onderstaande maatregelen in acht te nemen.

 

 

Naast deze speciale maatregelen, blijft ons bezoekersreglement van toepassing.

HOE KAN IK DE BIBLIOTHEEK VAN M VEILIG BEZOEKEN?
Maak eerst je afspraak


Volg de richtlijnen voor een veilig bezoek


Respecteer de maatregelen in de leeszaal

Aarzel niet om de contactpersoon te contacteren bij vragen: Anne Liefsoens, anne.liefsoens@mleuven.be.

PERS

Toegangskaarten voor pers worden enkel op aanvraag gegeven. Contacteer persm@mleuven.be voor meer informatie.

OVERIGE VRAGEN

Geen antwoord gevonden op je vraag? Contacteer ons via tickets@mleuven.be.