M-ruimte in Cas-co

Residentie

M-ruimte in Cas-co

In deze M-ruimte geeft M kunstenaars de kans om hun werk verder te ontwikkelen. Om een betekenisvolle rol in een kunstenaarsloopbaan te spelen, biedt M maatwerk binnen verschillende trajecten en schalen. Als internationale speler zoekt het museum aansluiting bij de regio. Zo ondersteunt M regionale kunstenaars bij hun eerste stappen in een professionele tentoonstellingscontext met projecten zoals OPEN M en Expo Leuven.

Daarnaast biedt het museum jaarlijks een residentieplek aan in haar M-ruimte in Cas-co. Een intensieve samenwerking en begeleiding, gesprekken met verschillende curatoren, de productie van nieuw werk, en het toewerken naar een presentatie staan hier centraal.

M-ruimte in Cas-co

Florian Waerzeggers

M-ruimte in Cas-co

Brecht Heytens

M-ruimte in Cas-co

Chantal van Rijt & Maud Gourdon

Met de steun van AMPLO

Als partner van de M-ruimte in Cas-co geeft AMPLO de artists in residence financieel een duwtje in de rug. AMPLO begon als Sociaal Bureau voor kunstenaars (SBK), maar groeide uit tot een toonaangevende en betrouwbare HR-partner voor de creatieve sector. Naast payroll en personeelsadministratie biedt AMPLO een scala aan aanvullende services voor bedrijven en freelancers. Ze werken op maat van hun klanten én van de sector in zijn geheel, denken mee om creatieve projecten oplossingsgericht te ondersteunen en verlenen begeleidend advies met hun ongeëvenaarde expertise.