De topstukken van de

M-Schatkamer van Sint-Pieter

Leuvense parels

De Sint-Pieterskerk is iets voor op je bucket list. Daar hangt het mooiste schilderij van Leuven: Het Laatste Avondmaal van Dirk Bouts. Het is het enige kunstwerk van een Vlaamse primitief dat nog op exact dezelfde plaats hangt waarvoor het is bedoeld. 

Sint-Pieterskerk

Toppunt van hooggotiek

Sint-Pieterskerk

Toppunt van hooggotiek

Op twee minuten wandelen van M vind je de Sint-Pieterskerk. De oudste kerk van Leuven kent een rijke geschiedenis en toont de Brabantse hooggotische bouwstijl in zijn meest geslaagde vorm. De indrukwekkende kooromgang van de kerk werd ingericht als museum en omgedoopt tot de M-Schatkamer van Sint-Pieter. 

Dirk Bouts

Schilder van de stilte

Dirk Bouts

Schilder van de stilte

De Nederlandse schilder Dirk Bouts (ca. 1410-1475) kwam naar Leuven en trouwde er in 1448. Zijn meesterwerk Het Laatste Avondmaal is dan ook  op en top Leuvens te noemen. Als een regisseur verplaatst hij Jezus en zijn apostelen naar het 15de-eeuwse Leuven. Door de kieren van de vensterluikjes zie je de Grote Markt, tijdens de bouw van het stadhuis. Zijn personages lijken wel onbewogen acteurs: ze zijn lijfelijk aanwezig, maar ogenschijnlijk onberoerd.

Geschikt voor alle leeftijden

Audiotour door Carmien Michels

Geschikt voor alle leeftijden

Audiotour door Carmien Michels

Huisverteller Carmien Michels, Europees Kampioen Poetry Slam, brengt de M-Schatkamer tot leven. Gewapend met een vlotte pen en scherpe tong geeft ze een hedendaagse twist aan enkele topwerken. Ontdek hoe de gruwelijke martelingen van Fiere Margriet en Dorothea in feite het begin waren van iets wondermoois.

Activiteiten in de M-Schatkamer

Voor jong en oud

M-Schatkamer

Gezinsparcours Geluksvogels

Groepsbezoek in de M-Schatkamer

Topstukken

Zintuiglijk gezinsparcours voor de allerkleinsten

Hoe smaakt een kerktoren?

Groepsbezoek in de M-Schatkamer

Rituelen