Met de klas

Plan je bezoek

Met de klas

Ontdek het volledige aanbod

Een bezoek aan M met je klas

Keer op keer M-emorabel

M gelooft in de kracht van levenslang leren, van kleuter tot student. Een museum blijft de ideale plek om te leren over kunst, de wereld, de anderen en jezelf. We heten het onderwijs van harte welkom! Vanaf 01.09.2020 zijn gegidste groepsbezoeken opnieuw mogelijk in M en de Sint-Pieterskerk voor het onderwijs. We bieden jou een aangepast aanbod.

M voor jullie alleen

Sinds 1.09 kan je opnieuw in M terecht voor een rondleiding. Meer zelfs: je hebt het museum voor jou en je klas alleen.


M voorziet een aangepast aanbod waarbij er gewerkt wordt in kleine groepen, groepsbezoeken gescheiden worden van andere bezoekers, er voldoende afstand kan gehouden worden en geen materiaal gedeeld wordt. Op die manier houden we het veilig voor alle leerkrachten, alle leerlingen en onze gidsen.

 

Breng je een bezoek voor 31.12.2020? Dan krijg je trouwens 40% korting.

Vanaf 01.09.2020 zijn gegidste groepsbezoeken terug mogelijk in M en de Sint-Pieterskerk voor het onderwijs


Om dit veilig te laten verlopen gelden volgende maatregelen. Dankjewel om deze te respecteren:

Centrale thema's

Centraal voor alle leeftijden staan de volgende drie thema’s: leren kijken (beeldgeletterdheid), emoties (veerkracht) en de vormentaal van beeldende kunst. Deze drie thema’s maken de brug tussen het museum en de leefwereld van de leerlingen.

Digitaal aanbod

Zit een bezoek er voorlopig nog niet in? Dan kan je steeds een kijkje nemen in ons digitaal aanbod via mleuven.be/beleefMdigitaal: filmpjes, virtuele tours, podcast, kunstblaadjes… kunnen je inspireren om kunst de klas binnen te brengen. Ook uitermate geschikt als cultureel verantwoorde ontspanning.

Kunst in de klas

Kunstblaadjes voor het onderwijs

Met onze kunstblaadjes ontdek je spelenderwijs kunst vanuit je eigen klaslokaal. Wandel virtueel door onze museumzalen, ontmoet het Laatste Avondmaal van Dieric Bouts of duik in de middeleeuwen met de Kalenderwijzerplaat.

Je kan het gebruiken als opstart of afsluit van de schooldag of als inleiding voor een les. Kom je op bezoek in M of de Sint-Pieterskerk? Dan kan je het ook gebruiken als inleiding voor jullie uitstap.

wordt voorlopig niet aangeboden

Museum als klaslokaal

Vind je het waardevol om eens een les geschiedenis in het museum te geven, je leerlingen een groepswerk te laten maken in de museumzalen of vanuit een specifiek thema één kunstwerk eruit te pikken? Ook dat kan. M zet de deur open voor leerkrachten die het museum als extra lesruimte willen gebruiken, tijdens de daluren van het museum. Met je lerarenkaart kan je het museum gratis bezoeken, dus bereid gerust je lessen voor tussen de kunstwerken. Extra inspiratie verzekerd!

Wist je trouwens dat je ook zelf je klas kan rondleiden? Onze lesmappen bieden een handige houvast en geven je inspiratie om een museumbezoek voor te bereiden en na te genieten. Download de lesmap voor leerkrachten kleuteronderwijs of de lesmap voor leerkrachten lager onderwijs en ga zelf aan de slag!
 

Maak je keuze

Wat valt er te beleven voor jouw onderwijsniveau?

Kleuteronderwijs

Lager onderwijs

Secundair onderwijs

Hoger onderwijs

NT2-onderwijs