Met de klas

Plan je bezoek

Met de klas

Ontdek het volledige aanbod

Een bezoek aan M met je klas

Keer op keer memorabel

M gelooft in de kracht van levenslang leren, van kleuter tot student. Een museum blijft de ideale plek om te leren over kunst, de wereld, de anderen en jezelf. We heten het onderwijs van harte welkom!

Welkom!

We kijken ernaar uit om jullie weer talrijk te kunnen verwelkomen vanaf februari 2022. En dat in zowel M als de Sint-Pieterskerk. Een rondleiding met jouw klas plannen? Reserveren is de boodschap!

 

Rondleidingen met gids kunnen op verschillende vaste momenten tijdens de openingsdagen van M: om 09:30, 11:15, 13:00, 14:30 en 16:00. We vragen om indien mogelijk ook minstens drie weken op voorhand de rondleiding aan te vragen. We voorzien groepen van 20 deelnemers + 1 gids.

Centrale thema's

Centraal voor alle leeftijden staan de volgende drie thema’s: leren kijken (beeldgeletterdheid), emoties (veerkracht) en de vormentaal van beeldende kunst. Deze drie thema’s maken de brug tussen het museum en de leefwereld van de leerlingen.

Maak je keuze

Wat valt er te beleven voor jouw onderwijsniveau?

Kleuteronderwijs

Lager onderwijs

Secundair onderwijs

Hoger onderwijs

NT2-onderwijs

Themaweek

Erfgoeddag maakt school

Voor leerlingen uit het secundair onderwijs

Onder het motto 'Erfgoeddag maakt school!' duikt Erfgoeddag in 2022 in het rijke schoolleven en -verleden. En ook M is van de partij: speel het gloednieuwe spel De Kunstroof, ga aan de slag als curator voor de mini-expo in het Kinderziekenhuis of ontdek het leven achter de schermen van M. Stuk voor stuk activiteiten om de hele klas van kunst te laten genieten.

Gloednieuw spel in M

De Kunstroof

Projectweek

Aan de slag als curator

Rondleiding

M achter de schermen

En dit is er ook nog

Digitaal aanbod

Neem ook een kijkje in ons digitaal aanbod via mleuven.be/beleefMdigitaal: filmpjes, virtuele tours, podcast, kunstblaadjes… kunnen je inspireren om kunst de klas binnen te brengen. Ook uitermate geschikt als cultureel verantwoorde ontspanning.

Kunst in de klas

Kunstblaadjes voor het onderwijs

Met onze kunstblaadjes ontdek je spelenderwijs kunst vanuit je eigen klaslokaal. Wandel virtueel door onze museumzalen, ontmoet het Laatste Avondmaal van Dieric Bouts of duik in de middeleeuwen met de Kalenderwijzerplaat.

Je kan het gebruiken als opstart of afsluit van de schooldag of als inleiding voor een les. Kom je op bezoek in M of de Sint-Pieterskerk? Dan kan je het ook gebruiken als inleiding voor jullie uitstap.

Museum als klaslokaal

Vind je het waardevol om eens een les geschiedenis in het museum te geven, je leerlingen een groepswerk te laten maken in de museumzalen of vanuit een specifiek thema één kunstwerk eruit te pikken? Ook dat kan. M zet de deur open voor leerkrachten die het museum als extra lesruimte willen gebruiken, tijdens de daluren van het museum. Met je lerarenkaart kan je het museum gratis bezoeken, dus bereid gerust je lessen voor tussen de kunstwerken. Extra inspiratie verzekerd!

Wist je trouwens dat je ook zelf je klas kan rondleiden? Onze lesmappen bieden een handige houvast en geven je inspiratie om een museumbezoek voor te bereiden en na te genieten. Download de lesmap voor leerkrachten kleuteronderwijs of de lesmap voor leerkrachten lager onderwijs en ga zelf aan de slag!
 

Vind je niet wat je zoekt of zoek je iets op maat?

Wij denken graag mee met je.