Met de klas

Plan je bezoek

Met de klas

Ontdek het volledige aanbod

Een bezoek aan M met je klas

Keer op keer M-emorabel

M gelooft in de kracht van levenslang leren, van kleuter tot student. Een museum blijft de ideale plek om te leren over kunst, de wereld, de anderen en jezelf. In de nieuwe collectiepresentatie staat de verhalende kracht van kunstwerken centraal. De bezoeker wordt in M uitgedaagd om scherper te leren kijken. M gaat in dialoog met het publiek. De dialoog gaat verder dan enkel praten en kennis delen. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te participeren en mee te bouwen aan de toekomst van het museum. We heten het onderwijs van harte welkom!

Centrale thema's

Centraal voor alle leeftijden staan de volgende drie thema’s: leren kijken (beeldgeletterdheid), emoties (veerkracht) en de vormentaal van beeldende kunst. Deze drie thema’s maken de brug tussen het museum en de leefwereld van de leerlingen.

Aan jou de keuze

Rondleiding of workshop?

Alle rondleidingen in M duren 1,5 uur. De gids biedt een gezond evenwicht tussen kennis en actie. Leerlingen horen heel wat nieuws en informatie. Daarnaast gaan ze zelf aan de slag met diverse muzische opdrachten. Wil je nog meer actie, je klas creatief en artistiek uitdagen? Dan is één van onze workshops hét antwoord. Deze duren 2,5 uur en worden begeleid door een kunstdocent.

Museum als klaslokaal

Vind je het waardevol om eens een les geschiedenis in het museum te geven, je leerlingen een groepswerk te laten maken in de museumzalen of vanuit een specifiek thema één kunstwerk eruit te pikken? Ook dat kan vanaf nu. M zet de deur open voor leerkrachten die het museum als extra lesruimte willen gebruiken, tijdens de daluren van het museum. Met je lerarenkaart kan je het museum gratis bezoeken, dus bereid gerust je lessen voor tussen de kunstwerken. Extra inspiratie verzekerd!

Wist je trouwens dat je ook zelf je klas kan rondleiden? Onze lesmappen bieden een handige houvast en geven je inspiratie om een museumbezoek voor te bereiden en na te genieten. Download de lesmap voor leerkrachten kleuteronderwijs of de lesmap voor leerkrachten lager onderwijs en ga zelf aan de slag!
 

Kleuteronderwijs

Lager onderwijs

Secundair onderwijs

Hoger onderwijs

NT2-onderwijs