Museumpas

Museumpas

Koop je pas

Over de museumpas

De museumpas is de sleutel tot meer dan 200 Belgische musea, waaronder M. Hij kost 59 euro en biedt aan inwoners in België een jaar toegang tot alle deelnemende musea en hun schitterende collecties. Bovendien bezoek je ook tijdelijke tentoonstellingen met een fikse korting of zelfs gratis, zoals in M. De lijst van deelnemende musea wordt bovendien steeds uitgebreid.

 

Je kan je museumpas online kopen via www.museumpassmusees.be of aan het onthaal van M.

Eindeloos veel mogelijkheden

Het is eindelijk mogelijk om ook eens een museum te bezoeken waar je anders niet onmiddellijk naartoe zou gaan of waarvoor je normaal  misschien niet zou betalen. Met museumPASSmusées krijg je de kans om het onbekende op te zoeken. Of heb je een uurtje vrij? Spring dan gewoon een museum binnen om enkele werken te bekijken of te genieten van de stilte. Of om de vaste collectie te herontdekken.

Gemeenschapsoverschrijdend project

Musea in Vlaanderen, Wallonië en Brussel trekken samen aan de kar voor het project. Dit is uniek in het Belgische landschap. Het opzet van de pas is tweeledig: enerzijds de zichtbaarheid van de instellingen verhogen en anderzijds de drempel tot cultuur verlagen. Het initiatief, genomen door de hele Belgische museumsector, getuigt niet enkel van een constructieve dynamiek, maar ook van hun voortdurende zorg om de toegang tot ons erfgoed te vergemakkelijken.

Kansentarief

MuseumPASSmusées is er voor iedereen. Mensen met een kansenstatuut kunnen een museumpas kopen voor 10 euro aan de balie van de deelnemende musea. Het kansentarief wordt toegekend op vertoon van een UiTPAS, Paspartoe of Article 27 en een A-kaart.

 

Het beheer van de Belgische pas zit bij de cvba-so museumPASSmusées die is opgericht door vier organisaties: de Brusselse Museumraad, het Vlaams Museumoverleg, ICOM Belgique/Wallonie-Bruxelles/Musées et Société en Wallonie en publiq vzw.