Museumspelstraat | Ontwerp je eigen altaar

Museumspelstraat | 10.07 & 21.08

Ontwerp je eigen altaar

21.08.2021
Meer over de Museumspelstraat

Perioden

Weet je wat een altaar is? Het is eigenlijk een tafel, vaak gemaakt uit hout of steen, waar je een ritueel rond kan uitvoeren, zoals een gebed of dans. Dit wordt vaak gedaan om mensen die je belangrijk vindt te herdenken. Sommige mensen hebben er zelfs eentje thuis – een huisaltaar noemt dat.

Tijdens deze workshop maak je er eentje voor jezelf met papiersnippers en allerlei kleine voorwerpen die je zelf kiest. Hoelang je aan je altaar werkt kies je helemaal zelf.

 

Deze workshop sluit aan bij de collectiepresentatie ‘Bewogen’ in M – eentje waar oude rituelen weer tot leven worden gebracht aan de hand van kunstwerken uit de collectie van M, persoonlijke getuigenissen en historisch beeldmateriaal.

Praktisch

Psst Misschien het ideale moment om er een museumbezoek met de familie aan te koppelen? Ontdek alle mogelijkheden met kinderen.

 

Bijna elke zaterdag in juli en augustus bieden M Leuven en Huis van het Kind Leuven een kunstige workshop aan in de tuin van M. Naast de workshops op zaterdag kunnen kinderen zich het hele weekend uitleven met (soms levensgroot) speelgoed – steeds onder de waakzame ogen van een spelbegeleider. Ook voor baby's en peuters is er een speciaal speelhoekje voorzien.

‘Ontwerp je eigen altaar’ wordt georganiseerd door Atelier Kastart – een kunsteducatief atelier waar kinderen op een zinvolle en speelse manier kunst beleven.

Haal alles uit de Museumspelstraat

Museumspelstraat | 03.07

Bouwen met hooi en bamboe

Museumspelstraat | 17.07

Lekker aanmodderen

Museumspelstraat | 07.08

Durf jij over het blotevoetenpad en het evenwichtsparcours?

Museumspelstraat | 14.08

Word circusartiest

Museumspelstraat | 28.08

Druk, druk, druk, …zeefdruk zelf

Zomer vol pret in M

Museumspelstraat