Museumspelstraat | Bouwen met hooi en bamboe

Museumspelstraat | 03.07

Bouwen met hooi en bamboe

03.07.2021
Meer over de Museumspelstraat

Wat vang je aan met enkele balen hooi, een stapel bamboestokken en een hoop nylonkousen? Hooi kan je vlechten, stapelen, binden en plakken. Je kan het ook in nylonkousen stoppen en dan duwen, sjorren en knopen waardoor er bijzondere vormen ontstaan.

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met bamboestokken en bouw je samen met alle andere kinderen een constructie waarin je gekke hooivormen aanbrengt. Of het nu een kousenboom, ruimtevoertuig, grappig beest of abstract kunstwerk is, een ding is zeker: op het einde van de namiddag heb je een unieke constructie, mogelijk met de meest bizarre vormen, gemaakt. We zijn alvast benieuwd – jij ook?

Praktisch

Psst Misschien het ideale moment om er een museumbezoek met de familie aan te koppelen? Ontdek alle mogelijkheden met kinderen.

 

Bijna elke zaterdag in juli en augustus bieden M Leuven en Huis van het Kind Leuven een kunstige workshop aan in de tuin van M. Naast de workshops op zaterdag kunnen kinderen zich het hele weekend uitleven met (soms levensgroot) speelgoed – steeds onder de waakzame ogen van een spelbegeleider. Ook voor baby's en peuters is er een speciaal speelhoekje voorzien.

'Bouwen met hooi en bamboe' wordt georganiseerd door Mooss - een organisatie die zich elke dag inzet om kinderen, jongeren en hun begeleiders warm te maken voor kunst

Haal alles uit de Museumspelstraat

Museumspelstraat | 10.07 & 21.08

Ontwerp je eigen altaar

Museumspelstraat | 17.07

Lekker aanmodderen

Museumspelstraat | 07.08

Durf jij over het blotevoetenpad en het evenwichtsparcours?

Museumspelstraat | 14.08

Word circusartiest

Museumspelstraat | 28.08

Druk, druk, druk, …zeefdruk zelf

Zomer vol pret in M

Museumspelstraat