M-cenassen

Nocturne Snijders&Rockoxhuis

14.03.2018
Schrijf je in

Het Rockoxhuis is al lange tijd een begrip in Antwerpen. Maar eigenaar KBC heeft naast de patriciërswoning van Antwerps oud-burgemeester en mecenas Nicolaas Rockox ook het aangrenzende huis van kunstenaar Frans Snijders in bezit. En ook die woning wordt nu opengesteld voor het publiek. Welkom in het gloednieuwe Snijders&Rockoxhuis!

Het Rockoxhuis en het Snijdershuis worden één geheel dat de naam Snijders&Rockoxhuis krijgt. Op 24 februari 2018 opent het nieuwe museum de deuren. Terwijl het Snijdershuis voornamelijk zal focussen op de kunstproductie, de volgelingen en de leerlingen van de Antwerpse kunstenaar, zullen de kamers van het Rockoxhuis thematisch worden ingericht. Zo schetst het nieuwe museum een goed beeld van het leven in het 17e-eeuwse Antwerpen, door de bril van Rockox en Snijders.

Alle M-cenassen zijn van harte uitgenodigd voor een privébezoek aan het vernieuwde museum. Thomas Leysen, voorzitter van de raad van bestuur van KBC, zal ons er verwelkomen. Daarna volgt een rondleiding door curator Hildegard Van de Velde en tot slot een receptie aangeboden door KBC.

Praktisch