NT2-onderwijs

NT2-onderwijs

Kunnen we je helpen?

Kunst verbindt

We kijken uit naar een nieuw schooljaar waarin we jullie weer talrijk hopen te verwelkomen. En dat in zowel M als de Sint-Pieterskerk. Een rondleiding met jouw groep plannen? Reserveren is de boodschap!

 

Kunst en erfgoed bevatten een rijkdom aan verhalen. Een ideaal vertrekpunt om  de Nederlandse taal te leren. Wat vertellen de werken ons over het leven hier en welke verhalen uit de rest van de wereld weken ze los? Kom het samen met jouw groep ontdekken in het museum.

De rondleidingen

In deze rondleidingen staat de ontmoeting centraal: van het museum met de cursisten, van de cursisten met de kunst en van de groep onderling. De ervaringen, indrukken, verhalen, ... van de cursisten nemen daarbij een centrale plaats in. Met kleine interactieve opdrachten ondersteunen we het talige gesprek.

De begeleiding

De rondleidingen worden begeleid door gidsen die ervaring hebben in het NT2-onderwijs en/of veel ervaring hebben met het werken met anderstaligen in een museumcontext.

Taalniveau

Door onze uitgebreide expertise zijn de rondleidingen toegankelijk voor alle niveaus. Werk jij met een groep waarin het niveau van het Nederlands heel hoog is, kan je gerust ook eens kijken bij het regulier aanbod voor volwassenen. Vermeld dan bij de reservatie wel dat je groep anderstalig is. Dan kan de gids daar rekening mee houden.

Handig om te weten

En ook dat nog

Digitaal aanbod

Neem een kijkje in ons digitaal aanbod via mleuven.be/beleefMdigitaal: filmpjes, virtuele tours, podcasts,… kunnen je inspireren om kunst de tot bij je studenten te brengen. Ook uitermate geschikt als cultureel verantwoorde ontspanning.

Laat van je horen

Zoek je een aanbod op maat van je opleiding?

Zoek je een manier om kunst binnen te brengen in je lespraktijk en zoek je een culturele bondgenoot. Of zie je door het culturele bos de bomen niet meer? We helpen je graag verder.