NT2-onderwijs

NT2-onderwijs

Vragen?

Voorlopig zijn gegidste groepsbezoeken niet mogelijk in M en de Sint-Pieterskerk voor het onderwijs. We kijken ernaar uit jullie hopelijk binnenkort opnieuw te mogen verwelkomen.

 

Kunst en erfgoed bevatten een rijkdom aan verhalen. Een ideaal vertrekpunt om  de Nederlandse taal te leren. Wat vertellen de werken ons over het leven hier en welke verhalen uit de rest van de wereld weken ze los? Kom het samen met jouw groep ontdekken in het museum.

De rondleiding

In deze rondleidingen staat de ontmoeting centraal: van het museum met de cursisten, van de cursisten met de kunst en van de groep onderling. De ervaringen, indrukken, verhalen, ... van de cursisten nemen daarbij een centrale plaats in. Met kleine interactieve opdrachten ondersteunen we het talige gesprek.

De begeleiding

De rondleidingen worden begeleid door gidsen die ervaring hebben in het NT2-onderwijs en/of veel ervaring hebben met het werken met anderstaligen in een museumcontext.

Taalniveau

Door onze uitgebreide expertise zijn de rondleidingen toegankelijk voor alle niveaus. Werk jij met een groep waarin het niveau van het Nederlands heel hoog is, kan je gerust ook eens kijken bij het regulier aanbod voor volwassenen. Vermeld dan bij de reservatie wel dat je groep anderstalig is. Dan kan de gids daar rekening mee houden.

Praktisch

*Indien je met minder dan 10 studenten bent, wordt alsnog de minimum deelnameprijs voor 10 personen aangerekend.