Nummer één van M

M, het magazine van M

Nummer één

Beste lezer, 

 

Er staat je iets heel bijzonders te wachten: het allereerste nummer van het nieuwe magazine van M Leuven. We willen je er graag mee informeren over het museum in al zijn facetten. M verschijnt twee keer per jaar, in februari en september. Het kondigt nieuwe tentoonstellingen en projecten aan en laat kunstenaars, bezoekers en medewerkers aan het woord. 

 

Hieronder kan je een selectie van de artikels terugvinden, geoptimaliseerd voor je favoriete digitale apparaat. Dit vullen we wekelijks aan. Benieuwd naar wat er nog zit aan te komen? Bekijk het volledige magazine dan hier. Nog niet genoeg nieuws over M Leuven? Check dan onze Facebook- en Instagram-account.

Tentoonstellingen, collectiepresentaties en projecten

In M ontdek je hedendaags talent en oude meesters onder hetzelfde dak. De zalen van het museum zijn in constante transformatie. Maak kennis met de kunstenaars en curatoren, scenografen en restauratoren, medewerkers en vrijwilligers die ervoor zorgen dat een bezoek aan M nooit twee keer hetzelfde is, maar altijd een ontdekking.

Tentoonstelling

Rodin, Meunier & Minne

Tentoonstelling

Kiluanjia Kia Henda exposeert in M

Ontmoet de collectie

De Taal van het Lichaam

Achter de schermen bij M

Hoe maak je een tentoonstelling?

Project

Nel Aerts in het Kinderziekenhuis

Nieuwe collectiepresentatie in M:

Neem je Tijd

Vrienden van M

Kunst heeft goede vrienden nodig. De M-bassadeurs en M-cenassen liggen M nauw aan het hart. Onze vrienden zijn nieuwsgierige kunstliefhebbers die alles van dichtbij beleven. M inspireert aan de hand van verrijkende momenten zoals rondleidingen door curatoren of medewerkers of gidsen, bezoeken aan kunstlocaties, verdiepende lezingen … Bovendien genieten ze van een platform waarbij de vrienden in dialoog gaan met andere vrienden, kunstenaars en de experten van M tijdens de vele activiteiten.

M-residenten

Chantal en Maud

Vrienden van M

Portret van een M-cenas

Vrienden van M

Portret van een M-bassadeur

Wij maken M

M wordt gemaakt door medewerkers, vrijwilligers, gelegenheidspersoneel, Raad van Bestuur, vrienden van M en alle mensen die zo vaak over de vloer komen dat ze ook bij het huis horen. 

M is het gratis magazine van M Leuven. Het verschijnt twee keer per jaar: voor de periode februari tot juni en voor de periode september tot januari. Proficiat, jij hebt de allereerste digitale editie van ons nieuwe magazine in handen. 
Geniet ervan, het is met plezier gemaakt.


Aan dit nummer werkten mee:

M Leuven is een museum en beeldendekunstenplatform voor en door mensen dat betekenisvolle verbindingen legt doorheen de tijd, met de samenleving en tussen kunstdisciplines. M realiseert zijn internationale ambities vanuit de kennisstad Leuven.

Mediapartners M

Met de steun van

Structurele partner