Nummer twee van M

Het magazine van M

Nummer twee

Hallo daar

 

Je staat op het punt om de digitale versie van nummer twee te ontdekken, de tweede editie van het halfjaarlijks magazine van M. Gelukzak. Het cliché wil dat in een magazine veel bloed, zweet en tranen kruipt. In dit tweede nummer vind je vooral warmte, een passie voor kunst en – toegegeven  – toch ook een paar druppels zweet.  Laat je meevoeren naar M in al zijn dimensies. En als je nog meer wil, dan staat er hier een uitgebreid digitaal aanbod op jou te wachten. 

 

Verder op deze pagina staat een boeiende selectie artikels op je te wachten, geoptimaliseerd voor je favoriete digitale apparaat. Nog niet genoeg nieuws over M Leuven? Check dan onze Facebook- en Instagram-account.

 

Veel plezier!

Tentoonstellingen, collectiepresentaties en projecten

In M ontdek je hedendaags talent en oude meesters onder hetzelfde dak. De zalen van het museum zijn in constante transformatie. Maak kennis met de kunstenaars en curatoren, scenografen en restauratoren, medewerkers en vrijwilligers die ervoor zorgen dat een bezoek aan M nooit twee keer hetzelfde is, maar altijd een ontdekking.

Nu te zien in M:

'Neem je Tijd'

Nieuwe film gaat in wereldpremière in M:

‘Reach Capacity’ | Ericka Beckman

Grote najaarstentoonstelling in M:

Thomas Demand

Focuskamer:

De Zeven Sacramenten

Oude rituelen tot leven gewekt:

'Bewogen'

Ontmoet de collectie:

'Bewogen'

M’s prentenkabinet pakt uit:

'Druk! Werk!'

Het festival dat de museumdeuren opengooit:

Playground

Schatten van de Sint-Pieterskerk:

De verloren torens

Vrienden van M

Kunst heeft goede vrienden nodig. De M-bassadeurs en M-cenassen liggen M nauw aan het hart. Onze vrienden zijn nieuwsgierige kunstliefhebbers die alles van dichtbij beleven. M inspireert aan de hand van verrijkende momenten zoals rondleidingen door curatoren of medewerkers of gidsen, bezoeken aan kunstlocaties, verdiepende lezingen … Bovendien genieten ze van een platform waarbij de vrienden in dialoog gaan met andere vrienden, kunstenaars en de experten van M tijdens de vele activiteiten.

Vrienden van M

Portret van een M-bassadeur

Binnenkijken bij een M-cenas

De collectie van Pieter en Martine

Museumfonds:

M-LIFE

Kunst op maat

Als huis maken we er een erezaak van om kunst zo toegankelijk mogelijk te maken. En dat betekent ook een aanbod uitwerken op maat. Zo biedt M kunstbeleving aan allerhande bezoekers, van groot tot klein. Maar bijvoorbeeld ook aan groepen collega’s, gezinnen en families.

Nummer twee

Souffleur

Leer je collega's kennen in M:

TeaMspel

Het nieuwe familieparcours in de Sint-Pieterskerk:

Kunst met de kinderen

Wij maken M

M wordt gemaakt door medewerkers, vrijwilligers, gelegenheidspersoneel, Raad van Bestuur, vrienden van M en alle mensen die zo vaak over de vloer komen dat ze ook bij het huis horen.

 

M is het gratis magazine van M Leuven. Het wordt twee keer per jaar uitgebracht: voor de periode van februari t.e.m. juni en van september t.e.m. januari. Proficiat, jij hebt de tweede digitale editie van ons nieuwe magazine in handen. Geniet ervan, het is met plezier gemaakt.

 

Aan dit nummer werkten mee:

 

M Leuven is een museum en beeldende-kunstenplatform dat betekenisvolle verbindingen legt doorheen de tijd, met de samenleving en tussen kunstdisciplines. M realiseert zijn internationale ambities vanuit de kennisstad Leuven.

Een nieuwe editie van M, een nieuwe fotograaf

Na Eva Donckers is nu Tina Herbots aan de beurt. Tina is visual artist, fotografe, videografe en model, en verzorgde de portretten in de tweede editie van dit magazine. Eerder werkte ze al voor AB, Bruzz, De Morgen, Jaguarjaguar en zoveel meer.

 

Hoe ga je te werk?

‘‘Voor elke opdracht probeer ik eerst een goed beeld te krijgen van de locatie en de opdrachtgever. Daarna vraag ik me af welk gevoel ik wil overbrengen met de foto’s. Door telkens weer andere technieken te combineren met mijn eigen persoonlijke stijl, probeer ik een verhaal een originele maar toch juiste context te geven. Voor deze opdracht heb ik ervoor gekozen om met analoge fotografie te werken. Dat leek me het best te passen bij het tijdloze, moderne en klassevolle karakter van M.’’

 

Wat blijft je bij van je opdracht voor M?

‘‘Voor een van de fotoshoots heb ik een M-bassadeur mogen volgen door de zalen. Hij kende het museum enorm goed en vertelde alles wat hij wist. Hij had zelfs op voorhand opgezocht wie ik was en wat ik deed, en hij toonde veel interesse in mijn werk. Een heel fijne wisselwerking.’’

 

Wat of wie inspireert jou in je werk?

‘‘Eigenlijk haal ik mijn inspiratie zo’n beetje overal. Dankzij de sociale media is het tegenwoordig heel makkelijk om je door veel verschillende kunstenaars te laten inspireren. Maar als ik dan toch één iemand zou moeten noemen, dan is dat – grappig genoeg – de vorige fotografe van dit magazine: Eva Donckers. Zij inspireert me al tijdje. Een aantal jaar geleden mocht ik in een atelier naast haar aan de slag, en sindsdien is mijn bewondering alleen maar groter geworden.’’

JUIST IS JUIST!

M Leuven engageert zich om talent correct te betalen voor het werk dat ze leveren. Daarom hebben we ons aangesloten bij ‘Juist is juist’, een initiatief van oKo (Overleg Kunstenorganisaties). ‘Juist is juist’ wil kunstenorganisaties en -werkers ondersteunen door een omgeving te creëren van duidelijke afspraken, fijne samenwerkingen, correcte vergoedingen, goede arbeidsomstandigheden en transparantie.

Mediapartners M

Met de steun van

Structurele partners