Nummer vier | Huur eens een museum!

Huur eens een museum!

De B2B-formules van M

Nummer vier van M
Meer leesvoer!

Door corona heeft het een hele tijd stilgelegen, maar binnenkort kunnen bedrijven weer zalen huren bij M. Er zijn allerhande formules: binnen of buiten, voor kleine of grotere groepen, met of zonder museumbezoek of catering... En het kan al vanaf een bescheiden budget.

Een van de leukste locaties van de stad Hanne, KU Leuven

Bij de KU Leuven doen ze graag een beroep op M als ze iets te vieren hebben. Dat vertelt Hanne Van den Keybus, congresorganisator bij de dienst Congres en Events van de universiteit.

 

“Voor de congressen zelf hebben we onze eigen infrastructuur, maar M is ideaal voor sociale events in de marge van zo’n congres: recepties en zo. Het is centraal gelegen, en ’t is een prachtige plek. Vooral van het dakterras en de deels overdekte binnentuin maken we graag gebruik. M is echt wel een van de leukste locaties van de stad.”

 

“Soms is zo’n event bedoeld voor enkele tientallen mensen, maar we zijn ook al tot vele honderden gasten gegaan. Aan de universiteit is het moeilijk om een geschikte zaal te vinden voor zoveel volk.”

 

“Bij M zijn ze heel professioneel, je merkt dat ze zelf ervaring hebben met het organiseren van events. We hadden ooit een receptie waarbij we een weekje op voorhand nog konden kiezen of we het binnen of buiten wilden doen, afhankelijk van het weer. Absoluut niet evident, want we verwachtten 400 mensen. Uiteindelijk hebben we voor buiten gekozen. De parasols die we geregeld hadden voor regenweer, hebben we er dan maar bijgezet voor de gezelligheid (lacht).”

 

“De recepties zijn ook buitengewoon verzorgd, met uitgebreide hapjes – ’t is echt niet zomaar een toastje met kip-curry. M werkt met verschillende vaste cateraars waaruit je kan kiezen.”

 

“M biedt ook gegidste rondleidingen door het museum – bij avondactiviteiten zelfs na de openingsuren. Dan heb je de museumzalen helemaal alleen voor je bezoekers. Heel erg fijn.”

 

“In normale omstandigheden organiseren we twee of drie events per jaar bij M, maar vanwege corona heeft het een hele tijd stilgelegen. Ons laatste event was eind 2019: een receptie voor een Amerikaanse prof die in ons land verblijft. Er waren Belgische bieren, een eetstandje met Belgische hapjes, een muziekbandje dat tussen de gasten door wandelde... Gewoon een heel fijne avond – je zou er heimwee naar krijgen (lacht). Hopelijk kunnen we dat binnenkort opnieuw beleven.”

Onze teamdag in M was top Caroline, IKEA

Behalve een museum is M ook een originele eventlocatie. Dat weten ze ook bij IKEA: daar organiseren ze soms een teamdag in het museum.

 

Caroline Van Rhee, Business Area Manager bij IKEA: “We kunnen natuurlijk ook vergaderen bij IKEA zelf, maar één of twee keer per jaar zoeken we een externe locatie voor een teamdag. En M is daarvoor prima geschikt. Leuven is centraal gelegen – de deelnemers kwamen uit verschillende hoeken van Vlaanderen - en vlot bereikbaar met de trein. En M zelf is natuurlijk een mooie en originele plek.“

 

“We waren met een tiental leidinggevenden, en we hebben een dag lang gewerkt aan het businessplan. We zaten in de Foyer, een ruime, lichte zaal op de benedenverdieping. Het was prima in orde. Alles stond klaar, de catering was bijzonder verzorgd... Iedereen vond het top. Voor herhaling vatbaar, wat mij betreft.”

Meer leesvoer!

Achter de schermen bij M

De baliemedewerkers

M verwelkomt prestigieuze internationale conferentie

Samen museum maken: de kracht van co-creatie

Ontmoet de collectie

Alles voor de vorm