OPEN M

24.05.2019 - 22.09.2019

OPEN M geeft ruimte aan talent

OPEN M geeft beeldende kunstenaars uit Vlaams-Brabant de kans om hun werk te tonen in M. Alle disciplines binnen de beeldende kunsten komen in aanmerking: van schilderkunst tot performance, van video tot grafiek. De deadline om werk in te dienen is intussen verstreken. 

Geselecteerde kunstenaars

Het is zover: de regionale kunstenaars die samen zullen exposeren tijdens OPEN M zijn bekend! De vijfkoppige jury van bekende Leuvenaars selecteerde werk van 21 verschillende kunstenaars. Vanaf 24 mei is dat werk te zien in een zaal van M! En dit zijn ze:

 

David Luc Dodukalo, Jean-Pierre Decort, Dilum Coppens, Danièle Villers, Radegonda Bröde, Lisa Foster, Bisser, Kathleen Joos, Silke Reyntjens, Bart Vankrunkelsven, Saskia Steeno, Gabriela Usala, Kim Wey, Lies Caeyers, Valerie Delahaye, Dirk Eelen, Peng Nghia, Jan Vandeplancke, Selien Vermeulen, Obed Vleugels, Jan Wuyts

Feesteditie

M bestaat in 2019 10 jaar en OPEN M is aan zijn vijfde editie toe: dat vraagt om een feestelijke editie! Voor de gelegenheid stelden we een jury samen van vijf bekende Vlamingen die een sterke band met Leuven hebben. Imke Courtois, Phara de Aguirre, Milow, Arnout Hauben en Els Dottermans selecteren hun favoriete werken uit de 323 ingezonden dossiers en brengen ze samen in een verrassende groepstentoonstelling. De deadline om werk in te dienen, is intussen verstreken.

De jury aan het werk

Residentie en toonmoment in M-atelier

Alle bezoekers kunnen tijdens de tentoonstelling stemmen op hun favoriet. De publieksfavoriet krijgt in het najaar van 2019 een residentie in het M-atelier in Cas-co, gekoppeld aan een eigen toonmoment.