Podcastreeks ‘over HOUSE OF CARD’

Podcastreeks

‘over HOUSE OF CARD’

Ik wil luisteren

Wie al eens met een audiogids door de expo HOUSE OF CARD van Thomas Demand liep, hoorde een paar stemmen aan het woord die hun kijk op het werk van Demand met je delen. Curator Valerie Verhack ging daarvoor op bezoek bij Freek Persyn (51N4E), Kersten Geers en David Van Severen (OFFICE), Lisa De Visscher (A+) en Karen Van Godtsenhoven (The Met). De gesprekken waren te interessant om ze niet met jullie te delen. We bundelden ze daarom in een vijfdelige podcast. Zie het als een vroeg kerstcadeau.

De gesprekken

In vijf gesprekken gaat M curator Valerie Verhack dieper in op verschillende aspecten van de tentoonstelling.

Aflevering één

Lisa De Visscher | A+

Aflevering één

Lisa De Visscher | A+

Met Lisa De Visscher, architect en hoofdredacteur van het Belgische architectuurmagazine A+, spreekt Valerie over Thomas Demands werken 'Embassy' en 'Nagelhaus'.

Lisa De Visscher is architect en hoofdredacteur van het Belgische architectuurmagazine A+. Daarnaast is ze verbonden aan de Faculteit Architectuur van de Universiteit van Luik. A+ is partner van M Leuven in het kader van de tentoonstelling HOUSE OF CARD.

 

Aflevering twee

Karen Van Godtsenhoven | The Met

Aflevering twee

Karen Van Godtsenhoven | The Met

Karen Van Godtsenhoven, associate curator van het Costume Institute in de MET in New York heeft het over het werk van de Tunesische modeontwerper Azzedine Alaïa, dat aan de basis ligt van Thomas Demands meest recente reeks 'Model Studies IV'.

Karen Van Godtsenhoven is Associate curator aan het Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art in New York. Al sinds haar jaren als curator aan het Modemuseum in Antwerpen verricht ze onderzoek naar het werk van de Tunesische modeontwerper Azzedine Alaïa in de Parijse Fondation Alaïa. Ze schreef een bijdrage in het boek bij de tentoonstelling HOUSE OF CARD over de papieren patronen van Alaïa die aan de basis liggen van Thomas Demands meest recente 'Model Studies IV'.

 

Aflevering drie

Freek Persyn | 51N4E

Aflevering drie

Freek Persyn | 51N4E

Met architect Freek Persyn spreekt Valerie Verhack onder meer over Thomas Demands Kvadrat paviljoenen.

Freek Persyn is architect bij het Brusselse bureau 51N4E alsook professor aan de ETH in Zürich. Zijn interessegebieden richten zich onder meer op de veelzijdige processen van de stad, via het ontwerpen van gebouwen, van publieke ruimte en van infrastructuur. Freek Persyn werkte met 51N4E samen met Thomas Demand, het Londonse architectenbureau Caruso St John en het Parijse bureau l’AUC een architecturaal voorstel uit voor KANAL in Brussel.

 

Afleveringen vier en vijf

OFFICE Kersten Geers David Van Severen

Afleveringen vier en vijf

OFFICE Kersten Geers David Van Severen

De architecten Kersten Geers en David Van Severen geven hun kijk op het werk van andere architecten zoals John Lautner en het bureau SANAA, op wiens werk Thomas Demands Model Studies I en II teruggaan.

OFFICE Kersten Geers David Van Severen werd in 2002 opgericht door Kersten Geers en David Van Severen. OFFICE is zowel werkzaam in België als internationaal. Het staat bekend om zijn eigenzinnige architectuur, waarin realisaties en theoretische projecten naast elkaar staan. In 2008 vertegenwoordigden Kersten Geers en David Van Severen België op de 11de Architectuurbiënnale in Venetië, een project waarin ook een werk van Thomas Demand geïntegreerd werd.

Thomas Demand in M

Podcast uit? Wil je meer? Goed nieuws: er is meer!

Tentoonstelling

Thomas Demand

Familieparcours

Thomas Demand