'Paradise?'

Expo Leuven

'Paradise?'

09.01.2021 - 30.01.2021

Expo

'Paradise?'

Op 24.10 startte in de exporuimte van Tweebronnen de tentoonstelling Paradise? van het Leuvens collectief BEELD. Met schilderijen, tekeningen, textiele kunst, mixed media, foto’s en video, geven deze vier kunstenaressen een beeldende interpretatie van de echte wereld. 

 

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken werd de tentoonstelling uitgesteld. Vanaf 09.01.21 tot 30.01.21 kan je het werk opnieuw gaan bewonderen. 

BEELD

BEELD, dat is Magda Huygens, Josette Luysterborgh, Mileen Malbrain en Annemie Moriau. Deze vier ondernemende dames leerden elkaar kennen aan SLAC/Academie Beeldende Kunst in Leuven. Ze exposeerden elk ook al apart, voor deze expo vonden ze elkaar.

Paradise?

“Paradise? verwijst naar het land der dromen, de tuin van Eden, de ideale wereld. Maar het refereert eveneens naar the other side, dystopia, het land der hersenschimmen”, vertellen de kunstenaars. “Er is dat verlangen naar het paradijs en tegelijk leeft er het besef van het onmogelijke van die droom, van het onvermijdelijke moment van verstoring van die ideale wereld.”

Praktisch