'Paradise?'

UITGESTELD

Expo Leuven 'Paradise?'

24.10.2020 - 21.11.2020

Omdat jouw welzijn en dat van onze medewerkers altijd voorop staat, zal M vanaf 29.10 een tijdje geen bezoekers meer ontvangen. Dat geldt zowel voor M zelf als voor de Sint-Pieterskerk.

 

Ook al kunnen we je even niet uitnodigen in het museum, we willen er wel alles aan blijven doen om het museum naar jou te brengen.

Expo

'Paradise?'

Op 24.10 start in de exporuimte van Tweebronnen de tentoonstelling Paradise? van het Leuvens collectief BEELD. Met schilderijen, tekeningen, textiele kunst, mixed media, foto’s en video, geven deze vier kunstenaressen een beeldende interpretatie van de echte wereld.

BEELD

BEELD, dat is Magda Huygens, Josette Luysterborgh, Mileen Malbrain en Annemie Moriau. Deze vier ondernemende dames leerden elkaar kennen aan SLAC/Academie Beeldende Kunst in Leuven. Ze exposeerden elk ook al apart, voor deze expo vonden ze elkaar.

Paradise?

“Paradise? verwijst naar het land der dromen, de tuin van Eden, de ideale wereld. Maar het refereert eveneens naar the other side, dystopia, het land der hersenschimmen”, vertellen de kunstenaars. “Er is dat verlangen naar het paradijs en tegelijk leeft er het besef van het onmogelijke van die droom, van het onvermijdelijke moment van verstoring van die ideale wereld.”

Praktisch